Am pregatit de curand niste saratele cu aluat cu cartofi si chimen.Puteti fierbe cartofii in coaja sau curatati. In acest caz trebuie scursi foarte bine altfel vor lua mai multa faina.
Curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert cu apa cat sa ii depaseasca. Cand sunt fierti,ii scurgem bine intr-o sita si ii lasam sa se racoreasca.
Ii punem intr-un castron si ii sfaramam. Adaugam untura si mixam bine compozitia. Adaugam oul, sarea si omogenizam bine. Adaugam faina si framantam bine. Adaugam la sfarsit telemeaua rasa si omogenizam. Daca este nevoie mai adaugam putina faina.
Impartim aluatul in doua parti. Intindem pe rand cele 2 parti in dreptunghi pe hartie de copt. Batem oul ramas si ungem aluatul cu oul batut. Presaram chimen. Taiem fasii inguste cu aparatul special sau cu un cutit bine ascutit. Asezam foaia de copt intr-o tava mare de aragaz si dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute la foc iute.
Scoatem tava cand sunt gata si le lasam la racit.