Aperitiv soare din foietaj cu sunca si mozzarella

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2021 | 3349 vizualizari

 

Un aperitiv însorit și aromat, cu șuncă și mozzarella, ketchup și mirodenii, festiv și simpatic.
Retete pascale

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj,
  • 2 linguri ketchup dulce,
  • aprox 100 gr brânză Mozzarella,
  • 6 felii șuncă Pădurea Neagră,
  • 1 ou pentru uns,
  • Un vârf de cuțit oregano uscat,
  • Un vârf de cuțit busuioc uscat,
  • Semințe de susan rumenite, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv soare din foietaj cu sunca si mozzarella:

Lași aluatul foietaj la dezghețat atât cât să fie ușor maleabil, dar încă rece si ușor tare ca să-l poți modela după aceea.

Ungi aluatul cu ketchup și presari mirodenii: busuioc și oregano.

Presari mozzarella rasă.

Adaugi feliile de șuncă, însă doar pe jumătate din aluat (vei vedea imediat de ce). Așază-le cu marginile petrecute una peste alta.

Acum împaturești aluatul pe jumătate.

Tai aluatul pe lățime, în fâșii late și îl transferi pe hârtie de copt.

Aranjezi aluatul cu mâinile, aducându-l la forma rotundă, ungi cu ou bătut, apoi începi să răsucești fiecare fâșie în parte.

Ungi din nou cu ou pentru ca fâșiile să arate frumos.

Presari semințe de susan și dai aluatul la cuptor, pentru 15 minute la foc mediu, pentru a crește în volum, apoi încă 20 minute la foc mic pt a se coace bine înăuntru.

Îl poți servi cald sau rece.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/soare-din-foietaj-cu-bacon-si-mozzarella.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv soare din foietaj cu sunca si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu branza, spanac si oua de prepelita