A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Lapte de pasare

Postat de: andaoana in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri . Intr-o oala pe foc punem la fiert 0.5 litri de lapte . Albusurile le batem spuma tare cu 5 linguri zahar ( o lingura de zahar la un albus) . Din spuma...Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: camelia75 in Dulciuri

1.Mixati ouale cu zaharul pana ce devin ca o crema si zaharul s-a topit. 2.Adaugati uleiul si esente dupa gustul vostru. 3.Renuntati la mixer si adaugati faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Carne de porc a portugheza

Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne

Carnea se taie cubulete si se pune in marinata. Adaugam sare, piper, pasta de ardei, 3 catei de usturoi tocati , putin sos tabasco si turnam vinul alb. Dam la frigider pentru cateva ore inainte de...Citeste continuarea

Prescura reteta de paine folosita...

Postat de: Bucataras in Piine

Prescura reteta de paine folosita în cadrul ritualurilor liturgice Ritualurile practicate la înmormântare sunt menite să ușureze trecerea în viața de dincolo. De...Citeste continuarea

Paste cu ton gratinate

Postat de: cristeena20 in Paste

Fierbem pastele in apa cu sare si putin ulei ; le strecuram si le stropim cu putin ulei de masline. Intr-o tigaie calim 2 catei de usturoi cu ciupercile scurse si feliate si adaugam crenvustii...Citeste continuarea

Supa de pui in stil portughez

Postat de: cristeena20 in Supe/Ciorbe

 Eu folosesc mereu pui de casa , dar este buna si cu pui din comert. Deci pregatiti carnea de pui (pulpe, aripi, piept si maruntaiele) si le puneti in apa rece la fiert cu sare . Eu folosesc...Citeste continuarea

Mancare de porc cu cartofi...

Postat de: GABRIELACALI in Mancaruri cu carne

1. Am pus uleiul si ceapa tocata in oala interioara. 2. Am apasat butonul MENU si am selectat programul FRY. Am apasat COOKING TIME si am selectat 10 minute. Am apasat START si am amestecat din...Citeste continuarea

Fasole uscata cu afumatura

Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne

Punem fasolea la inmuiat cu o seara inainte; a doua zi o punem la fiert in cucta (oala cu presiune) cu o foaie de dafin si apa cat sa acopere. Lasam sa fiarba cca 20 minute, apoi stingem focul si...Citeste continuarea

Zeppole sarate

Postat de: andreea91 in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii si ii punem la fiert pana ce  acestia sunt fierti  destul de bine. Odata  fierti curatam coaja  si ii pasam  ca la piure. Intr-un  recipient cu...Citeste continuarea

Sarmale cu carne tocata si ciuperci...

Postat de: gurita_ta2005 in Vita

Se taie cotorul de la varza,se pune in apa clocotita la oparit,se lasa cateva minute. Foile de varza trebuie sa se desprinda usor(daca nu se desprind se mai lasa in apa clocotita). Ceapa se...Citeste continuarea

Omleta cu ciuperci la cuptor

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata de coaja, se spala si se taie cu ajutorul Salad Chef Smart, forma cu lamele multiple pentru taiat cubulete. Curatatul ciupercilor de coaja este o optiune pur...Citeste continuarea

Budinca de mere

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

Se curata merele si se dau prin razatoare.Se presara o lingura de zahar si rom peste ele.Se freaca intr-un castron galbenusurile,untul si zaharul vanilat.Adaugam faina.Se pun merele  si...Citeste continuarea

Carnaciori subtiri cu garnitura de...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Carnaciorii se impung din loc in loc si se aseaza intr-o tigaie in care am pus doua linguri de ulei. Ii lasam la prajit la foc potrivit pana se rumenesc dupa preferinta. Curatam legumele,le...Citeste continuarea

Tort de ciocolata alba

Postat de: andreea91 in Torturi

BLATUL Separam albusurile de galbenusuri,  albusurile le batem spuma tare, peste care adaugam cate o lingura de zahar si amestecam pana cand albusurile devin tari si lucioase. ATENTIE:...Citeste continuarea

Pizza rapida pe aluat foietaj

Postat de: Valclaudia in Pizza

Aluatul foietaj dezghetat se desface din ambalaj si se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. Diluam pasta de tomate cu 2-3 linguri de apa rece, apoi ungem intreaga foaie cu amestecul...Citeste continuarea

Aripioare cu sos de mustar si...

Postat de: Valclaudia in Pui

Spalam aripioarele sub jet de apa rece. Amestecam 3 linguri de mustar cu 5 linguri de apa rece, 2 linguri seminte de susan, sare si piper macinat dupa gust. Asezam aripioarele intr-un...Citeste continuarea

Garnitura de cartofi,ceapa si ardei...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii spalam in mai multe ape. Curatam ceapa,o spalam,apoi o taiem fideluta. Spalam ardeiul kapia si il taiem rondele, Punem uleiul la incins...Citeste continuarea

Pui cu sos de mustar si cartof natur

Postat de: Constelatialeu in Pui

Mai intai spalam ciocanelele le uscam pe un servet, le asezam intr-un vas de yena, adaugam 1-2 linguri ulei, sare, piper si 1 cana de apa. Dam vasul la cuptor pentru cca 50 min la foc moderat. Cu...Citeste continuarea

Gogosi pufoase si aromate

Postat de: momo121 in Dulciuri

Intr-un bol punem faina cu praful de sare ( de preferat date prin sita, pentru a se aerisi); Separat punem drojdia cu 50 ml lapte caldut si 2 linguri de faina si lasam aprox 10 min sa...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu sos de mustar si...

Postat de: momo121 in Pui

Spalam bine pulpele, le curatam (eu am preferat fara piele, dar voi puteti sa le lasati asa, crestandu-le putin ) si le condimentam pe ambele parti cu sare, piper, praf de usturoi, boia si curry;...Citeste continuarea

Chifla umpluta cu sunca si cascaval

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Batem oul cu furculita ca pentru omleta cu sare si piper dupa gust ;amestecam usor cu  branza Almete; adaugam sunca taiata cubulete, branza de burduf si si cascavalul omogenizam...Citeste continuarea

Mancare de varza cu carnati...

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne

Ceapa si carnatiul se taie si se caleste in putin ulei.Varza o taiem marunt si o adaugam peste ceapa calita impreuna cu bulionul si 2 cani de apa si lasam sa dea in clocot. Completam cu apa, sa...Citeste continuarea

Tarta cu mere, nuci si Amaretto

Postat de: gaby_d in Prajituri

Aluat: Amesteca intr-un bol ambele tipuri de faina, cu putina sare si untul taiat cubulete. Omogenizeaza cu mana adaugand oul si zaharul, framanta 1-2 minute. Daca este cazul mai adauga...Citeste continuarea

Rulada din foietaj cu omleta si...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Dezghetam aluatul de foietaj la temperatura camerei. Intre timp prajim carnatii in putin ulei, intorcandu-i de pe o parte pe alta sa se rumeneasca frumos. Nu ii prajim mult sa se usuce, doar...Citeste continuarea

Melcisori cu dovleac sub crusta...

Postat de: simona72 in Paste

Se pun 3 litri apa cu 1 lingurita sare pe foc. Cand apa clocoteste, se adauga pastele si se lasa sa fiarba 5 minute.  Intr-o tigaie se pun la incins 2 linguri ulei de masline. Se taie...Citeste continuarea

Briose cu nectarine si fulgi de ovaz

Postat de: katty in Prajituri

Amestecam intr-un vas faina , nucile , scortisoara , praful de copt si bicarbonatul . Punem intr-un vas iaurtul si fulgii de ovaz, ii amestecam si ii lasam sa se inmoaie 10 minute . Spalam...Citeste continuarea

Salata de cuscus cu dovlecei

Postat de: katty in Salate

Punem apa la fiert impreuna cu putina sare si piper . Cand a dat in clocot oprim focul , punem cuscusul si acoperim cu un capac . Lasam 10 minute  , apoi cu o furculita dezlipim usor...Citeste continuarea

Vinete la cuptor cu usturoi

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Spalam vinetele si le taiem felii de aproximativ 7-8 mm. Le presaram cu putina sare si le lasam la scurs 15 minute. Le tamponam cu servetel absorbant si le punem intr-o tava pe hartie de copt...Citeste continuarea

Mreana la tava

Postat de: mihaelar63 in Peste

Pestele curatat  si spalat l-am  crestat pe spate si l-am pus intr-o tava teflonata . Curatati, spalati si feliati gogosarul si usturoiul . Am sarat pestele , l-am uns cu pasta...Citeste continuarea

Supa de rosii cu naut

Postat de: katty in Supe

Curatam ceapa si usturoiul si le tocam fin. Spalam rosile , le scoatem cotoarele si le taiem in bucati mai mici sau le mixam . Curatam cartofii si ii taiem cuburi . Punem la calit ceapa...Citeste continuarea

French toast cu crema de branza si...

Postat de: katty in Sandvisuri

Batem ouale bine cu un praf de sare . Tapetam o tava cu hartie de copt . Inmuiem pe rand 4 felii de paine in ou pe o singura parte si le asezam pe hartia de copt cu partea unsa in jos .Le...Citeste continuarea

Bagheta umpluta

Postat de: katty in Ton

Scurgem conserva de ton si o punem intr-un castron . Adaugam inimule de anghinare scurse , frunzele de spanac , ardeiul taiat fideluta , maslinele , sare si piper dupa gust . Amestecam usor .Taiem...Citeste continuarea

Croustade cu nectarine si visine

Postat de: katty in Dulciuri

Folosim o tava putin mai mica decat marimea foilor de placinta . Ungem tava cu unt topit . Asezam pe rand cate o foaie de placinta pe care o ungem cu unt . Dupa ce am asezat ultima foaie pliem...Citeste continuarea

Portofele cu branza si pere

Postat de: katty in Dulciuri

Curatam perele de coaja , scoatem cotoarele si le taiem cubulete . Punem perele la foc cu untul si zaharul si amestecam usor pana  perele se inmoaie si se caramelizeaza usor. . ...Citeste continuarea

Pachetele cu legume si mozzarella

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Taiem tulpina de praz spalata rondele. Taiem ardeiul gras fasii. Scurgem boabele de porumb din conserva . In uleiul incins  punem prazul la calit , apoi adaugam ardeiul gras . Le...Citeste continuarea

Briose cu pere si fulgi de migdale

Postat de: katty in Prajituri

Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cacao . Batem oul bine cu zaharul , uleiul si iaurtul . Putem amestecul cu ou peste faina si omogenizam . Turnam compozitia in 12 forme...Citeste continuarea

Paste cu cacao cu sos caramel

Postat de: katty in Dulciuri

Pentru sos  punem migdalele intr-o tigaie uscata la foc mic . Le lasam cateva minute , agitand din cand in cand tigaia si avand grija sa nu le ardem . Le scoatem  si le macinam ,...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare din carne si...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati si spalati legumele . Tocati legumele cuburi si le caliti usor in ulei.Adugati3-4 l apa . Sarati . Preparati perisoarele : Amestecati carnea si ciupercile cu ouale intregi , pesmet...Citeste continuarea

Spaghete cu felii de branza topita...

Postat de: reisnaor_2006 in Spaghete

Spaghetele le fierbem intr-o cratita in care a pus o ling.sare.Separat ceapa taiata o calim intr-o tigaie cu putin ulei,salamul taiat feliute,ciupercile si bulionul.Cand au fiert spaghetele le...Citeste continuarea

Piept de curcan cu ghimbir

Postat de: margo in Curcan

Pieptul de curcan se taie fasii inguste.Ceapa si morcovii se curata si se taie julien.Ghimbirul se curata si se da pe razatoare. Intr-o tigaie se pune ulei de masline la incins.Se adauga...Citeste continuarea

Pachet cu pui si cascaval

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Spalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel si il batem cu ciocanul de snitele, dar nu prea tare sa nu il zdrobiti. Intr-un bol amestecam mustarul, pasta de rosii, sare, piper, boiaua de...Citeste continuarea

Snitele de pui

Postat de: robert_badica in Pui

Se feliaza,si se bate pieptul de pui. Pe fiecare parte a bucatilor de pui,se pune putin piper,putina sare,si daca vreti si alte condimente. Pieptul de pui se da prin faina,ou,faina,si se...Citeste continuarea

Bezele

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,sa nu cada din castron cand il intorci.Apoi se adauga zaharul,putin cate putin si se bate bine,pana se termina tot zaharul.Din cand in cand...Citeste continuarea

Branzoaice

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Aluat : Punem drojdia intr-un castronel,adaugam lingurita de zahar si apa minerala calduta,omogenizam si lasam sa creasca.Separat amestecam  500 g faina cu sarea si zaharul si radem coaja...Citeste continuarea

Omleta cu carnati

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Se taie carnatii preparati in prealabil, in rondele si se imprastie rondelele pe intreaga suprafata a unei tigai antiaderente, fara a unge tigaia cu grasime. Se pune tigaia pe foc mediu pana...Citeste continuarea

Gogosari in otet

Postat de: mihaelar63 in Conserve

Gogosarii se spala . Se curata de seminte si se taie in felii , marimea preferata . Usturoiul se curata . Frunzele de telina se spala . Intr-oala se pune la fiert otetul , zaharul , sarea ,...Citeste continuarea

Tort "Alb si Negru"

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru bilute de cocos: amestecam branza de vaci cu zaharul si galbenusul. Adaugam nuca de cocos si amidonul. Branza mea a fost mai zeroasa, asa ca am mai adaugat faina si nuca de cocos ca sa se...Citeste continuarea

Spaghete cu zucchini, gorgonzola si...

Postat de: simona72 in Spaghete

Spaghetele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.  Zucchini se curata de coaja, iar cu acelasi instrument de curatat legumele se taie fasii subtiri din zucchini...Citeste continuarea

Macaroane cu pesmet

Postat de: geobucataras in Paste

Macaroanele le punem la fiert. Intre timp prajim pesmetul in ulei, dar amestecam continuu in el sa nu se arda, il lasam pe foc pana devine auriu. Dupa ce au fiert macaroanele le dam sub un...Citeste continuarea

Fursecuri cu nuca si cocos

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Batem albusurile cu praful de sare pana obtinem spuma tare; adaugam cate putin zaharul si continuam sa batem pana obtinem bezea. Nuca o prajim putin apoi o maruntim la robot. O adaugam peste...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]