Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Lapte de pasare
Postat de: andaoana in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri . Intr-o oala pe foc punem la fiert 0.5 litri de lapte . Albusurile le batem spuma tare cu 5 linguri zahar ( o lingura de zahar la un albus) . Din spuma...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: camelia75 in Dulciuri1.Mixati ouale cu zaharul pana ce devin ca o crema si zaharul s-a topit. 2.Adaugati uleiul si esente dupa gustul vostru. 3.Renuntati la mixer si adaugati faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Carne de porc a portugheza
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carneCarnea se taie cubulete si se pune in marinata. Adaugam sare, piper, pasta de ardei, 3 catei de usturoi tocati , putin sos tabasco si turnam vinul alb. Dam la frigider pentru cateva ore inainte de...Citeste continuarea
Prescura reteta de paine folosita...
Postat de: Bucataras in PiinePrescura reteta de paine folosita în cadrul ritualurilor liturgice Ritualurile practicate la înmormântare sunt menite să ușureze trecerea în viața de dincolo. De...Citeste continuarea
Paste cu ton gratinate
Postat de: cristeena20 in PasteFierbem pastele in apa cu sare si putin ulei ; le strecuram si le stropim cu putin ulei de masline. Intr-o tigaie calim 2 catei de usturoi cu ciupercile scurse si feliate si adaugam crenvustii...Citeste continuarea
Supa de pui in stil portughez
Postat de: cristeena20 in Supe/CiorbeEu folosesc mereu pui de casa , dar este buna si cu pui din comert. Deci pregatiti carnea de pui (pulpe, aripi, piept si maruntaiele) si le puneti in apa rece la fiert cu sare . Eu folosesc...Citeste continuarea
Mancare de porc cu cartofi...
Postat de: GABRIELACALI in Mancaruri cu carne1. Am pus uleiul si ceapa tocata in oala interioara. 2. Am apasat butonul MENU si am selectat programul FRY. Am apasat COOKING TIME si am selectat 10 minute. Am apasat START si am amestecat din...Citeste continuarea
Fasole uscata cu afumatura
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carnePunem fasolea la inmuiat cu o seara inainte; a doua zi o punem la fiert in cucta (oala cu presiune) cu o foaie de dafin si apa cat sa acopere. Lasam sa fiarba cca 20 minute, apoi stingem focul si...Citeste continuarea
Zeppole sarate
Postat de: andreea91 in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii si ii punem la fiert pana ce acestia sunt fierti destul de bine. Odata fierti curatam coaja si ii pasam ca la piure. Intr-un recipient cu...Citeste continuarea
Sarmale cu carne tocata si ciuperci...
Postat de: gurita_ta2005 in VitaSe taie cotorul de la varza,se pune in apa clocotita la oparit,se lasa cateva minute. Foile de varza trebuie sa se desprinda usor(daca nu se desprind se mai lasa in apa clocotita). Ceapa se...Citeste continuarea
Omleta cu ciuperci la cuptor
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata de coaja, se spala si se taie cu ajutorul Salad Chef Smart, forma cu lamele multiple pentru taiat cubulete. Curatatul ciupercilor de coaja este o optiune pur...Citeste continuarea
Budinca de mere
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriSe curata merele si se dau prin razatoare.Se presara o lingura de zahar si rom peste ele.Se freaca intr-un castron galbenusurile,untul si zaharul vanilat.Adaugam faina.Se pun merele si...Citeste continuarea
Carnaciori subtiri cu garnitura de...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCarnaciorii se impung din loc in loc si se aseaza intr-o tigaie in care am pus doua linguri de ulei. Ii lasam la prajit la foc potrivit pana se rumenesc dupa preferinta. Curatam legumele,le...Citeste continuarea
Tort de ciocolata alba
Postat de: andreea91 in TorturiBLATUL Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare, peste care adaugam cate o lingura de zahar si amestecam pana cand albusurile devin tari si lucioase. ATENTIE:...Citeste continuarea
Pizza rapida pe aluat foietaj
Postat de: Valclaudia in PizzaAluatul foietaj dezghetat se desface din ambalaj si se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. Diluam pasta de tomate cu 2-3 linguri de apa rece, apoi ungem intreaga foaie cu amestecul...Citeste continuarea
Aripioare cu sos de mustar si...
Postat de: Valclaudia in PuiSpalam aripioarele sub jet de apa rece. Amestecam 3 linguri de mustar cu 5 linguri de apa rece, 2 linguri seminte de susan, sare si piper macinat dupa gust. Asezam aripioarele intr-un...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi,ceapa si ardei...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii spalam in mai multe ape. Curatam ceapa,o spalam,apoi o taiem fideluta. Spalam ardeiul kapia si il taiem rondele, Punem uleiul la incins...Citeste continuarea
Pui cu sos de mustar si cartof natur
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai spalam ciocanelele le uscam pe un servet, le asezam intr-un vas de yena, adaugam 1-2 linguri ulei, sare, piper si 1 cana de apa. Dam vasul la cuptor pentru cca 50 min la foc moderat. Cu...Citeste continuarea
Gogosi pufoase si aromate
Postat de: momo121 in DulciuriIntr-un bol punem faina cu praful de sare ( de preferat date prin sita, pentru a se aerisi); Separat punem drojdia cu 50 ml lapte caldut si 2 linguri de faina si lasam aprox 10 min sa...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu sos de mustar si...
Postat de: momo121 in PuiSpalam bine pulpele, le curatam (eu am preferat fara piele, dar voi puteti sa le lasati asa, crestandu-le putin ) si le condimentam pe ambele parti cu sare, piper, praf de usturoi, boia si curry;...Citeste continuarea
Chifla umpluta cu sunca si cascaval
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriBatem oul cu furculita ca pentru omleta cu sare si piper dupa gust ;amestecam usor cu branza Almete; adaugam sunca taiata cubulete, branza de burduf si si cascavalul omogenizam...Citeste continuarea
Mancare de varza cu carnati...
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneCeapa si carnatiul se taie si se caleste in putin ulei.Varza o taiem marunt si o adaugam peste ceapa calita impreuna cu bulionul si 2 cani de apa si lasam sa dea in clocot. Completam cu apa, sa...Citeste continuarea
Tarta cu mere, nuci si Amaretto
Postat de: gaby_d in PrajituriAluat: Amesteca intr-un bol ambele tipuri de faina, cu putina sare si untul taiat cubulete. Omogenizeaza cu mana adaugand oul si zaharul, framanta 1-2 minute. Daca este cazul mai adauga...Citeste continuarea
Rulada din foietaj cu omleta si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriDezghetam aluatul de foietaj la temperatura camerei. Intre timp prajim carnatii in putin ulei, intorcandu-i de pe o parte pe alta sa se rumeneasca frumos. Nu ii prajim mult sa se usuce, doar...Citeste continuarea
Melcisori cu dovleac sub crusta...
Postat de: simona72 in PasteSe pun 3 litri apa cu 1 lingurita sare pe foc. Cand apa clocoteste, se adauga pastele si se lasa sa fiarba 5 minute. Intr-o tigaie se pun la incins 2 linguri ulei de masline. Se taie...Citeste continuarea
Briose cu nectarine si fulgi de ovaz
Postat de: katty in PrajituriAmestecam intr-un vas faina , nucile , scortisoara , praful de copt si bicarbonatul . Punem intr-un vas iaurtul si fulgii de ovaz, ii amestecam si ii lasam sa se inmoaie 10 minute . Spalam...Citeste continuarea
Salata de cuscus cu dovlecei
Postat de: katty in SalatePunem apa la fiert impreuna cu putina sare si piper . Cand a dat in clocot oprim focul , punem cuscusul si acoperim cu un capac . Lasam 10 minute , apoi cu o furculita dezlipim usor...Citeste continuarea
Vinete la cuptor cu usturoi
Postat de: katty in Mancaruri de legumeSpalam vinetele si le taiem felii de aproximativ 7-8 mm. Le presaram cu putina sare si le lasam la scurs 15 minute. Le tamponam cu servetel absorbant si le punem intr-o tava pe hartie de copt...Citeste continuarea
Mreana la tava
Postat de: mihaelar63 in PestePestele curatat si spalat l-am crestat pe spate si l-am pus intr-o tava teflonata . Curatati, spalati si feliati gogosarul si usturoiul . Am sarat pestele , l-am uns cu pasta...Citeste continuarea
Supa de rosii cu naut
Postat de: katty in SupeCuratam ceapa si usturoiul si le tocam fin. Spalam rosile , le scoatem cotoarele si le taiem in bucati mai mici sau le mixam . Curatam cartofii si ii taiem cuburi . Punem la calit ceapa...Citeste continuarea
French toast cu crema de branza si...
Postat de: katty in SandvisuriBatem ouale bine cu un praf de sare . Tapetam o tava cu hartie de copt . Inmuiem pe rand 4 felii de paine in ou pe o singura parte si le asezam pe hartia de copt cu partea unsa in jos .Le...Citeste continuarea
Bagheta umpluta
Postat de: katty in TonScurgem conserva de ton si o punem intr-un castron . Adaugam inimule de anghinare scurse , frunzele de spanac , ardeiul taiat fideluta , maslinele , sare si piper dupa gust . Amestecam usor .Taiem...Citeste continuarea
Croustade cu nectarine si visine
Postat de: katty in DulciuriFolosim o tava putin mai mica decat marimea foilor de placinta . Ungem tava cu unt topit . Asezam pe rand cate o foaie de placinta pe care o ungem cu unt . Dupa ce am asezat ultima foaie pliem...Citeste continuarea
Portofele cu branza si pere
Postat de: katty in DulciuriCuratam perele de coaja , scoatem cotoarele si le taiem cubulete . Punem perele la foc cu untul si zaharul si amestecam usor pana perele se inmoaie si se caramelizeaza usor. . ...Citeste continuarea
Pachetele cu legume si mozzarella
Postat de: katty in Mancaruri de legumeTaiem tulpina de praz spalata rondele. Taiem ardeiul gras fasii. Scurgem boabele de porumb din conserva . In uleiul incins punem prazul la calit , apoi adaugam ardeiul gras . Le...Citeste continuarea
Briose cu pere si fulgi de migdale
Postat de: katty in PrajituriAmestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cacao . Batem oul bine cu zaharul , uleiul si iaurtul . Putem amestecul cu ou peste faina si omogenizam . Turnam compozitia in 12 forme...Citeste continuarea
Paste cu cacao cu sos caramel
Postat de: katty in DulciuriPentru sos punem migdalele intr-o tigaie uscata la foc mic . Le lasam cateva minute , agitand din cand in cand tigaia si avand grija sa nu le ardem . Le scoatem si le macinam ,...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare din carne si...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati si spalati legumele . Tocati legumele cuburi si le caliti usor in ulei.Adugati3-4 l apa . Sarati . Preparati perisoarele : Amestecati carnea si ciupercile cu ouale intregi , pesmet...Citeste continuarea
Spaghete cu felii de branza topita...
Postat de: reisnaor_2006 in SpagheteSpaghetele le fierbem intr-o cratita in care a pus o ling.sare.Separat ceapa taiata o calim intr-o tigaie cu putin ulei,salamul taiat feliute,ciupercile si bulionul.Cand au fiert spaghetele le...Citeste continuarea
Piept de curcan cu ghimbir
Postat de: margo in CurcanPieptul de curcan se taie fasii inguste.Ceapa si morcovii se curata si se taie julien.Ghimbirul se curata si se da pe razatoare. Intr-o tigaie se pune ulei de masline la incins.Se adauga...Citeste continuarea
Pachet cu pui si cascaval
Postat de: rocsi_1612 in PuiSpalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel si il batem cu ciocanul de snitele, dar nu prea tare sa nu il zdrobiti. Intr-un bol amestecam mustarul, pasta de rosii, sare, piper, boiaua de...Citeste continuarea
Snitele de pui
Postat de: robert_badica in PuiSe feliaza,si se bate pieptul de pui. Pe fiecare parte a bucatilor de pui,se pune putin piper,putina sare,si daca vreti si alte condimente. Pieptul de pui se da prin faina,ou,faina,si se...Citeste continuarea
Bezele
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAlbusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,sa nu cada din castron cand il intorci.Apoi se adauga zaharul,putin cate putin si se bate bine,pana se termina tot zaharul.Din cand in cand...Citeste continuarea
Branzoaice
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluat : Punem drojdia intr-un castronel,adaugam lingurita de zahar si apa minerala calduta,omogenizam si lasam sa creasca.Separat amestecam 500 g faina cu sarea si zaharul si radem coaja...Citeste continuarea
Omleta cu carnati
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriSe taie carnatii preparati in prealabil, in rondele si se imprastie rondelele pe intreaga suprafata a unei tigai antiaderente, fara a unge tigaia cu grasime. Se pune tigaia pe foc mediu pana...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: mihaelar63 in ConserveGogosarii se spala . Se curata de seminte si se taie in felii , marimea preferata . Usturoiul se curata . Frunzele de telina se spala . Intr-oala se pune la fiert otetul , zaharul , sarea ,...Citeste continuarea
Tort "Alb si Negru"
Postat de: simona72 in TorturiPentru bilute de cocos: amestecam branza de vaci cu zaharul si galbenusul. Adaugam nuca de cocos si amidonul. Branza mea a fost mai zeroasa, asa ca am mai adaugat faina si nuca de cocos ca sa se...Citeste continuarea
Spaghete cu zucchini, gorgonzola si...
Postat de: simona72 in SpagheteSpaghetele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Zucchini se curata de coaja, iar cu acelasi instrument de curatat legumele se taie fasii subtiri din zucchini...Citeste continuarea
Macaroane cu pesmet
Postat de: geobucataras in PasteMacaroanele le punem la fiert. Intre timp prajim pesmetul in ulei, dar amestecam continuu in el sa nu se arda, il lasam pe foc pana devine auriu. Dupa ce au fiert macaroanele le dam sub un...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca si cocos
Postat de: claudiaO in DulciuriBatem albusurile cu praful de sare pana obtinem spuma tare; adaugam cate putin zaharul si continuam sa batem pana obtinem bezea. Nuca o prajim putin apoi o maruntim la robot. O adaugam peste...Citeste continuarea