Desert prajitura frageda cu mere

de ralu_ca in Prajituri, 16 Noi 2014 | 70699 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere
  • 250 g margarina sau unt
  • 4 oua
  • 600 g faina
  • 1 ceasca ulei
  • 100 g zahar tos
  • 1 pachet praf copt
  • 1 pachet scortisoara
  • 1 cana nuci sfaramate
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura frageda cu mere:

Am topit 200 g margarina si am amestecat cu faina pana ce se omogenizeaza. Am adaugat 4 oua, ulei, praf de copt si am framantat cu mana obtinand un aluat potrivit si nelipicios, pe care l-am lasat la frigider 1 ora.

Merele le-am taiat bucati (fara cotor) si le-am tocat cu robotul, le-am scurs si le-am calit cu 50 g unt si scortisoara si nuca.

Aluatul l-am impartit in 3 si am intins foi de marimea tavii (sa fie potrivita tava). Tava tapetata cu hartie de copt, foaie, jumatate din cantitatea de mere, foaie, mere si foaie deasupra.

Am introdus la cuptor pana ce s-a rumenit (cam 50 minute) la foc potrivit.

Trebuie taiata cand se raceste pentru a nu se sfarama foaia si se pudreaza cu zahar.

O bunatate !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarte Tatin