Tocana de porc la cuptor

de papabundetot in Porc, 16 Noi 2014 | 7122 vizualizari

 

Vremea asta rece si mohorata de astazi m-a provocat sa pregatesc un pranz cald,consistent si bun de aceea am ales sa fac o tocana de porc la cuptor plina de arome,care sa ne mai incalzeasca :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 kg pulpa de porc
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • chimen macinat
  • boia iute afumata
  • turmenic
  • 1/2 lingura pasta de curry
  • 1/2 lingura pasta de creveti
  • seminte de fenicul
  • otet de orez
  • scortisoara,
  • 2 foi de dafin
  • apa de flori de portocal
  • vin rosu si stock de vita-porc
  • 100 gr linte rosie
  • Garnitura: piure din pastarnac,telina,cartofi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de porc la cuptor:

Am taiat carnea cubulete,apoi am marinat-o 2-3ore in apa de flori de portocal,otet de orez,scortisoara,turmenic,boia iute afumata,chimen macinat si putina sare.
Ceapa si urturoiul le-am tocat,nu chiar foarte marunt,le-am calit in putin ulei in care am adaugat si pasta de curry si cea de creveti,morcovul taiat in feliute si am lasat la foc potrivit,amestecand din cand in cand.Am mai adaugat tot in aceasta faza semintele de fenicul pe care le-am calit odata cu ceapa si morcovul.

Dupa ce legumele s-au mai inmuiat am adaugat carnea cu tot cu marinata,am amestecat putin si cand a inceput sa fiarba tocana,am adaugat o cana de vin rosu,o cana de stock de vita-porc,100 gr linte rosie spalata bine si am bagat cratita la cuptor.Odata la aproximativ jumatate de ora,am scos oala din cuptor,am mai adaugat in proportii egale vin si stock daca a fost nevoie.Am fiert aproximativ 3 ore tocana la cuptor si carnea s-a inmuiat foarte bine in ea,iar cantitatea mica de linte adaugata in afara de un plus de gust i-a dat si o consistenta mai grosuta.

Am facut ca si garnitura un piure din cartofi,pastarnac si telina,pe care le-am fiert in apa cu sare si apoi le-am bagat la robot cu un cub de unt si le-am maruntit pana cand am obtinut o pasta foarte fina.

Am servit acest piure langa tocana minunata la cuptor.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocana de porc