Negresa de post

de JulyCris in Dulciuri, 16 Noi 2014 | 10904 vizualizari

 

O prajiturica de post delicioasa pt cei care doresc ceva dulce in acest post al Craciunului,dar nu numai! Se face repede,e ieftina si dispare rapid. Reteta preluata de pe site-ul Dulciuri fel de fel.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 cani faina
  • 150 gr zahar
  • 4-5 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1/2 cana nuca macinata(optional)
  • 2 cani apa minerala
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 borcan dulceata de trandafiri(poate fi inlocuita cu orice alta dulceata).
  • Glazura
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei sau 50 gr margarina Rama
  • 3-4 linguri apa
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Intr-un castron,amestecam faina,zaharul,praful de copt,cacaoa,un praf de sare. Adaugam apoi uleiul si apa minerala si omogenizam. La final,adaugam dulceata. Punem compozitia intr-o tava(35/24 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca in tava.
Glazura-punem cacaoa intr-o craticioara,adaugam zaharul,omogenizam,apoi adaugam apa si uleiul sau margarina. Fierbem pana ajunge la consistenta dorita. Oprim focul si adaugam esenta de rom. Cand glazura este calduta,o punem peste prajitura si lasam sa se raceasca f bine. Deasupra ornam cu nuca de cocos.
N.B. Eu am folosit nuca de cocos si la blat in loc de nuca macinata. Un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuci si sos de cafea