Incepe prepararea prajiturii cu pregatirea blatului.
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza albusurile cu putina sare , apoi adauga treptat zaharul mixand pana la diluarea completa.
Cand ai obtinut un amestec care la atingere formeaza tepi, adauga faina amestecata cu praful de copt, galbenusurile usor batute si nuca macinata.
Omogenizeaza amestecand usor cu o lingura, de jos in sus.
Tapeteaza o tava de 18/22 cm cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pana ce blatul e auriu si trece testul cu scobitoarea(25-30min).
Lasa la racit si pregateste crema de vanilie.
Galbenusul de ou amesteca-l cu laptele si zaharul intr-un ibric. Pune amestecul la foc mic si amesteca pana da in clocot si s-a ingrosat. Raceste si adauga zaharul vanilat.
Cand e complet rece pune peste mascarpone si mixeaza la cea mai mica treapta a mixerului, doar pana la omogenizare.
Mixeaza frisca indulcita, adauga mascarpone si mai mixeaza inca putin, pana la omogenizare. Daca mixezi mult risti sa tai amestecul.
Pregateste crema de cafea.
Mixeaza spuma untul impreuna cu 2 linguri zahar.
Galbenusurile impreuna cu restul de zahar si cafeaua pune-le pe foc, la foc mic, si amesteca-le pana ce compozitia devine ca o budinca.
Raceste-o si adaug-o lingura cu lingura peste unt, mixand la cea mai mica treapta de viteza.
Blatul racit taie-l in doua pe orizontala.
Aseaza primul blat, intinde crema de vanilie, aseaza al doilea blat, intinde crema de cafea.
Niveleaza cu un cutit si presara nuca macinata.
Nota. Daca preferi prajiturile insiropate, desi NU ESTE CAZUL, insiropeaza feliile de blat cu un sirop facut din apa calduta indulcita cu o lingurita de miere. Blatul fiind pufos si insiropat va trebui sa servesti prajitura taiata cuburi mai maricele, in farfuriute individuale.
Pofta buna!