Una dintre cele mai des facute ciorbe in familia noastra, fie ca e post sau nu!
Fasolea se pregateste cu o seara inainte, se alege, se clateste si se lasa la inmuiat pana a doua zi.
Punem fasolea la fiert, iar dupa vreo 10-15 minute de fierbere se schimba apa. Facem procedura asta de doua ori.
Pregatim legumele, ciupercile.
Mie nu imi place sa prajesc legumele, asa ca uleiul il adaug pur si simplu in timpul fierberii, alaturi de legume si ciuperci, plus un pic de sare si piper.
Dupa ce s-au fiert, punem pasta de tomate, lasam sa dea 2-3 clocote si punem borsul, in functie de cat de acra ne place.
Verificam gustul dupa fiecare adaugare!
Aproape de final punem fidelini plus verdeturile tocate marunt.
Mai lasam timp de cateva clocote si gata, pofiti la masa!
1
fideaua nu este obligatorie
2
cand schimbam apa trebuie sa avem grija ca apa cea noua sa nu fie rece, in caz contrar fasolea se va intari
3
cantitatea de bors variaza in functie de gustul fiecaruia
4
as fi preferat in loc de leustean sa pun o crenguta de cimbru, insa la momentul acela nu aveam la indemana
5
totodata, daca nu va plac ciupercile le puteti scoate din reteta
6
e musai sa serviti rece cu ceapa si mamaliguta ori cu ardeiul cel mai iute :D