A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Cartofi umpluti cu crema de branza...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii sub jet de apa rece si ii fierbem in coaja. Dupa ce au fiert ii trecem sub jet de apa rece si curatam coaja pe partea superioara. Scobim miezul din fiecare cartof cu o...Citeste continuarea

Garnitura de orez la cuptor cu...

Postat de: Valclaudia in Porc

Curatam si spalam legumele. Morcovul si pastarnacul se trec pe razatoarea fina, ceapa se toaca marunt si ardeiul se taie bucatele. Sotam legumele in 2 linguri de ulei cca 5 minute. Intr-o...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: robert_badica in Ciorbe

Spalati si curatati toate legumele.Ceapa si ardei ii pui intr-o cratita,dupa care pui telina,si pastarnacul tocate marunt.Separat pui o jumatate de ceapa tocata marunt,si rosiile din conserva,si...Citeste continuarea

Placinta cu carne

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

drojdia se lichefiaza amestecand-o cu sarea si zaharul. Adaugam laptele caldut,faina proaspat cernuta si framantam aluatul. La final adaugam 1-2 linguri de ulei, sa nu se mai lipeasca...Citeste continuarea

Pizza din aluat negru cu branzeturi...

Postat de: Valclaudia in Pizza

Punem intr-un bol drojdia, sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, faina de in, semintele de in si uleiul. Amestecam, apoi adaugam faina proaspat cernuta. Trebuie sa obtinem un aluat...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu ciuperci si...

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne

Am curatat cartofii, i-am taiat in bucati mai marisoare si i-am lasat in apa rece. Am curatat si spalat ceapa, pe care am tocat-o marunt si am pus-o la calit in ulei direct in cratita in care urma...Citeste continuarea

Ciuperci cu legume la tigaie si...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii spalam sub jet de apa rece. Punem cartofii la fiert in apa cu sare pana intra usor furculita in ei. Dupa ce au fiert cartofii ii scurgem de apa,...Citeste continuarea

Tort mascota

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

BLATUL Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul tos. Se mixeaza untul cu zaharul pudra si se incorporeaza galbenusurile pe rand. Se adauga ciocolata topita si racita si...Citeste continuarea

Clatite americane cu sos de afine...

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Intr-un castron, punem bananele curatate si zeama de portocale. Amestecam cu un blender si adaugam laptele. Spalam o portocala bine si apoi radem coaja si o punem in compozitia de clatite....Citeste continuarea

Cartofi la tigaie cu sos de branza

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Spalam bine cartofii apoi ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Ii trecem sub jet de apa rece dupa ce au fiert, ii curatam de coaja si ii zdrobim cu mana. Ardeii se spala,...Citeste continuarea

Placinta cu dovleac si nuci

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Am pus ingredientele pt aluat in cuva masinii de paine, doar cat sa le framante, apoi am transferat aluatul intr-un castron si am pus intr-un loc caldut sa creasca. Am acoperit castronul cu un...Citeste continuarea

Strudel cu mar si nuca

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Intr-un castron, punem 350 gr faina si un praf de sare. Amestecam cu o furculita sa se distribuie sarea, apoi adaugam uleiul si apa. Eu am folosit mixerul cu brate de aluat si am mixat pana am...Citeste continuarea

Mamaliga cu magiun de prune

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Se face o mamaliga normala dupa reteta postata de mine. Se unge cu unt o forma termarezistenta (eu an facut doua mai mici). Se pune un strat de mamaliga. Se pune un strat generos de...Citeste continuarea

Rulada cu fructe de padure

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Pastram ingredientele la temperatura camerei pentru minim o ora - doua. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand vreau sa fac rulada, eu nu le bat...Citeste continuarea

Panna cotta cu jeleu de mango

Postat de: privatelaura in Retete diabetici

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa.   Alegem fructe bine coapte, moi; le curatam, le taiem felii si le punem intr-un vas. Daca doriti, puteti adauga indulcitor, desi...Citeste continuarea

Quiche Lorraine (reteta Multicooker)

Postat de: privatelaura in Mancaruri de legume

Intr-un vas, cernem faina, adaugam sarea si untul si oul batut. Incepem sa framantam un aluat, adaugand cate o lingura de apa rece. Cand obtinem un aluat omogen, infasuram in folie alimentara si...Citeste continuarea

Rosii umplute cu carne (reteta...

Postat de: privatelaura in Mancaruri cu carne

Spalam rosiile, curatam ceapa si morcovul, le spalam. Taiem capacelul de la rosii si le scobim miezul cu o lingurita. Le dam deoparte. Tocam carnea. Tocam ceapa marunt, morcovul il dam pe...Citeste continuarea

Negresa cu caise (reteta Multicooker)

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Pastram ingredientele minim o ora la temperatura camerei. Intr-un castron, punem untul, un praf de sare si zaharul. Mixam bine pana devine pufos, apoi adaugam cate un ou, mixand bine dupa...Citeste continuarea

Aperitiv Taci si inghite ardelenesc

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Carnatii, costita si pastrama se taie bucati potrivite, se prajesc intr-o tigaie fara ulei (isi lasa costita grasime) pana se rumenesc si se scurg de grasime. Branzeturile se rad. Se face o...Citeste continuarea

Tort cu vin si ciocolata alba

Postat de: andaoana in Torturi

Blat: Untul il topim si il lasam la racit Ciocolata o razuim pe razatoarea mare si o amestecam cu faina , praful de copt si scortisoara . Intr-un vas batem ouale impreuna cu...Citeste continuarea

Lecso omleta ungureasca

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeiul se curata si se taie patratele. Rosiile se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute. Se pune si ardeiul si...Citeste continuarea

Prajitura cu foi si gem de capsune...

Postat de: rhapsody in Mancaruri de post

1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Amesteci zaharul cu apa calda pana cand se dizolva in mare parte. Adaugi uleiul si amesteca bine. 3. Pui 400 g faina intr-un bol, adaugi...Citeste continuarea

Ciorba de fasole pastai

Postat de: rhapsody in Mancaruri de post

1.  Pune fasolea in apa cu putina sare si lasa sa dea un clocot. 2. Spala si curata ceapa, morcovii si telina si taie-le in cuburi impreuna cu ardeiul, apoi le pui in ciorba. Pune si ramura...Citeste continuarea

Prajitura Rudy

Postat de: claudiaO in Prajituri

Mai intai pregatim aluatul: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si esenta de vanilie le amestecam pe toate intrun castron; adaugam untul moale,galbenusurile si framantam cu putina apa...Citeste continuarea

Cartofi evantai

Postat de: Luana in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja, se cresteaza din loc in loc, se presara praf de usturoi, sare si unt intre crapaturi. Ii asezam intr-o tava, punem putina apa in tava si ii acoperim cu folie. Dam...Citeste continuarea

Tort de cartofi

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb în coajă cu apă asezonată cu sare sau Delikat de legume. Apoi se curăță de coajă și se taie felii. Între timp se amestecă ouăle cu smântâna,...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu ciuperci

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Prima oară se pregătește umplutura. Ceapa și morcovul curățate se toacă mărunt, apoi se călesc în puțin ulei, până devin translucide. Apoi se adaugă ciupercile scurse de...Citeste continuarea

Fursecuri cu alune de padure si nuca

Postat de: babi5 in Prajituri

Faina cernuta se pune intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, se pune praful de sare, apoi se taie margarina bucatele mici, se adauga si untura. Frecam intre palme faina cu margarina si...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu costita afumata

Postat de: babi5 in Ciorbe

Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat de cu seara. Zarzavatul, ardeiul, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Costita se feliaza bucatele mici si se...Citeste continuarea

Coronite cu gem de capsuni

Postat de: papabundetot in Prajituri

Am dizolvat putin drojdia in laptele caldut,intr-un castron mare am pus faina,ouale,coaja de portocala,cuisoare macinate,scortisoara,125 gr unt taiat cubulete,uleiul de masline,sarea,zaharul si...Citeste continuarea

Chips-uri de porumb

Postat de: Antonia_Mindru in Mancaruri de post

Cantitatile sunt mici, eu am facut doar cateva chips-uri, desi puteti mari cantitatile fara nicio problema. Peste faina de porumb se adauga sarea, se amesteca, iar dupa se pune apa (cam dupa ochi,...Citeste continuarea

Tort Diplomat

Postat de: andreea91 in Torturi

Intr-un vas micut punem gelatina cu un pahar de apa calduta si lasam pana la momentul folosirii. Pregatim crema unde intr-un vas adaugam cele 5 galbenusuri, 2 lg faina, zaharul esenta si...Citeste continuarea

Tort cu crema de ciocolata si nuci

Postat de: reisnaor_2006 in Torturi

Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu ajutorul mixerului, adaugam treptat zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul si uleiul in fir subtire. Adaugam faina si amestecam cu...Citeste continuarea

Supa crema de dovleac

Postat de: Bunica in Supe

Dovleacul spalat ,sters l-am taiat in doua pe lungime. Am sarat piperat,condimentat cu ierburi si stropit cu o lingura ulei de masline. L-am pus in tava alaturi de o capatana de usturoi...Citeste continuarea

Prajitura cu mere, caramel si afine...

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru inceput ne ocupam de mere si caramel: se spala merele, se sterg cu prosop de bucatarie. Daca vreti puteti sa le curatati de coaja, eu le-am preferat cu tot cu coaja si am indepartat doar...Citeste continuarea

Pui cu smantana

Postat de: Bunica in Pui

Pieptul de pui se spala si se pune la fiert,spumuindu-se cand e cazul. Dupa ce a fiert pieptul de pui se lasa sa se raceasca,se scoate de pe os si se taie in cuburi . Intr-o cratita se pune...Citeste continuarea

Pachetele cu carne de porc (Reteta...

Postat de: Papalapap in Porc

Taie carnea în bucățele de dimensiuni medii (1) (dacă ai cumpărat cotlete, îndepărtează mai întâi carnea de pe os). Împachetează apoi fiecare bucată...Citeste continuarea

Mere umplute cu nuci

Postat de: Xandrinne in Dulciuri

Mai intai scoatem casuta semintelor merelor, dar si o parte din miez. Inmuiem stafidele, in rom, sau in apa calduta, cu esenta de rom (cum am procedat eu). Stafidele inmuiate le-am amestecat cu...Citeste continuarea

Briose cu portocale

Postat de: simona72 in Prajituri

Mixam untul cu praful de sare si zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare ou pana se incorporeaza bine cu untul. La ultimul ou se adauga si coaja rasa de...Citeste continuarea

Prajitura cu branza dulce

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Aluatul: Intr-un bol se pune faina amestecata cu praful de copt, untul taiat cubulete, zaharul si zaharul vanilat si oul. Se amesteca intai cu varful degetelor apoi se framanta pana obtinem un...Citeste continuarea

Ceai (homemade) cu arome de iarna

Postat de: Lia1 in Bauturi

Am dat cateva clocote bune: apa cu scortisoara si vanilia (apa sa se coloreze si sa fie aromata). Batoanele fie le rupi, fie puse intregi si refolosite fara probleme la multe alte ceaiuri. Am...Citeste continuarea

Tort Cremsnit

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Am lasat aluaul sa se dezghete la temperatura camerei si am format 3 foi rotunde din el,le-am copt si le-am lasat sa se raceasca. Crema : Galbenusurile,zaharul,zaharul vainlat si amidonul...Citeste continuarea

Prajitura cu mure si bezea

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Galbenusurile cu zaharul si margarina le mixam bine pana se topeste zaharul,apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.La final...Citeste continuarea

Chiftele cu ton

Postat de: rocsi_1612 in Peste

Curatam morcovul, cartoful, le spalam si le punem la fiert cu un praf de sare. Cand sunt patrunse le scurgem de apa, pe lasam la racorit. Desfacem tonul, uleiul il scurgem, il punem intr-un...Citeste continuarea

Cozonac de post cu stafide,curmale...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Punem drojdia cu un praf de sare si 1 lingurita de zahar intr-un castron. Amestecam pana devine lichida. Adaugam apa minerala la temperatura camerei, zaharul, coaja de lamaie rasa,zaharul...Citeste continuarea

Reteta Prajitura Rudy, o bunatate...

Postat de: deyutzky in Prajituri

Cum se prepara Reteta Prajitura Rudy, o bunatate de prajitura, frageda si aromata: Aluat: Faina o punem intr-un bol si o amestecam cu cacaua si praful de copt. Adaugam untul taiat...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam si spalam ceapa si rosiile, apoi le tocam cat mai marunt. Rondelele de ardei le tocam de asemenea, cat mai marunt. Taiem avocado-ul in doua, indepartam samburele, apoi scoaptem pulpa...Citeste continuarea

Salata cu cuscus

Postat de: Xandrinne in Salate

Turnam peste cuscus apa clocotita, si acoperim timp de 5 minute. Amestecam cu o furculita, mai lasam un minut, amestecam, si tot asa, pana se separa cuscus-ul. Intr-un bol amestecam restul...Citeste continuarea

Cozonac floare cu rahat

Postat de: Criss in Dulciuri

Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si...Citeste continuarea

Cheesecacke de portocale

Postat de: papabundetot in Prajituri

Am rupt biscuitii in bucati si apoi i-am maruntit bine la robot,amestecandu-i cu untul.Dupa ce au fost bine sfaranati,i-am asezat in forma de tort,aranjand blatul sa fie cat de cat uniform,am...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]