Briose de post cu mac si gust de citrice

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Dec 2014 | 3416 vizualizari

 

foarte pufoase si aromate

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar zahar
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 si 1/2 pahar apa minerala
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lamaie
  • 100 gr. pomelo deshidratat
  • 200 gr. fructe deshidratate (stafide, mere si caise)
  • 2 linguri seminte de mac
  • un praf turmeric
  • 2 pahare faina
  • zahar pudra (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de post cu mac si gust de citrice:

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Trecem lamaia si jumatate din cantitatea de fructe deshidratate prin robot.

Intr-un castron din plastic incapator punem fructele maruntite,uleiul, zaharul, bicarbonatul de sodiu si mixam la viteza mare cca 5 minute.

Adaugam apoi apa minerala, faina, mixam din nou pana la omogenizare.

Peste amestecul obtinut punem macul si pudra de turmeric, omogenizam din nou,apoi umplem formele de briose cu acest amestec (3/4 din capacitatea formelor).

Peste aluat presaram fructele confiate ramase,apoi dam tava la cuptor la temperatura de 175 grade pana se coc briosele si trec testul cu scobitoarea.

Lasam briosele la racit pe un gratar,apoi le servim simple sau pudrate cu zahar farin.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de post cu mac si gust de citrice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu merisoare (de post)