Placinta cu branza, stafide si bezea

de simona72 in Prajituri, 16 Dec 2014 | 4740 vizualizari

 

Nici nu va pot descrie cat este de buna...va las sa o probati si apoi povestim:))

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj proaspat de la Kaufland
  • 700-800 gr branza dulce de vaci
  • 250 gr smantana grasa
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 gr+4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 plic esenta Bourbon
  • 100 gr stafide aurii
  • 200 ml lapte condensat
  • 100 gr rama mit butter
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 3 linguri gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza, stafide si bezea:

Mixam branza de vaci cu smantana si zaharul.Adaugam in fir subtire laptele condensat in timp ce mixam compozitia de branza. Separam albusurile de galbenusuri, iar pe cele din urma le adaugam treptat la compozitia de branza. Mixam dupa fiecare galbenus pus. Topim rama la cuptorul cu microunde si o adaugam si pe aceasta in timp ce mixam la compozitia formata.

Adaugam esenta, grisul, amidonul si mai mixam pana la incorporarea completa a ingredientelor. La urma adaugam stafidele si amestecam cu o spatula. Intr-o tava cu diametrul de 38/26 cm punem aluatul care este prevazut cu hartie de copt. Intindem aluatul in tava cu tot cu hartia de copt, iar peste aluat intindem umplutura de branza. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 40 minute.

Intre timp mixam albusurile cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar ramase. Dupa ce placinta s-a rumenit in cuptor, intindem bezeaua, iar peste bezea presaram un amestec de mirodenii(este optional). Mai dati tava la cuptor si lasati pentru inca 10-15 minute, pana bezeaua capata culoare. Lasati sa se raceasca, portionati si serviti. Noi nu am mai avut rabdare si am mancat-o calda...

Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza, stafide si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce si stafide