Paine cu branza, cimbru si oregano

de _Alina_ in Piine, 16 Dec 2014 | 4958 vizualizari

 

V-am mai zis ca-mi place la nebunie sa prepar paine, si ca imi place grozav de tare si branza. Si cum sunt un fan inrait al celor doua m-am gandit sa le combin. :X

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1kg faina de grau
  • 30g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calda
  • 50 ml ulei extravirgin de masline
  • 1 lgt zahar
  • 1 lgt sare
  • Umplutura:
  • 600 g cas dulce de vaci
  • 1 lgt cimbru uscat
  • 1 lgt oregano
  • 1/2 lgt sare grunjoasa
  • 1 ou mare
  • 1lg faina
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 lg lapte
  • seminte de mac (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu branza, cimbru si oregano:

1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 150 ml apa. Avem grija sa faramam drojdia bine, ca sa se dizolve. Lasam vasul, acoperit, la dospit 10 minute.

2.Cand maiaua a crescut punem restul de apa si framantam energic, pana incorporam toata faina.

3.Turnam uleiul si sarea si framantam bine. Adaugam si jumatate din faina data deoparte la inceput si framantam pana cand aluatul se desprinde de vas. Lasam aluatul la dospit intr-un loc cald,lipsit de curenti 1ora, o ora si 30 minute, acoperit cu un prosop.

Umplutura:

Pune toate ingredientele intr-un vas si amesteca-le bine.

Asamblare:
1. Dupa ce a dospit, imparte aluatul in doua apoi fiecare bucata in 4 tapeteaza blatul de lucru cu faina ramasa si intinde fiecare bucata de aluat sub forma unui oval. Intinde 2-3 lg de umplutura pe fiecare bucata de aluat si ruleaza. Impleteste bucatile de aluat si pune painea intr-o tava tapetata cu hartie de copt. O acoperi cu un prosop si o lasi la dospit (10 min).

2. Unge painea cu galbenusul amestecat cu lapte si presara seminte de mac deasupra.

3. Introdu painea in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius pentru 45-55 minute, pe raftul din mijloc. Totodata pune in cuptor, jos, un vas cu apa, ca painea sa nu se usuce. Cand s-a copt o scoti din cuptor si o ungi cu un catel de usturoi taiat.
Enjoy!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu branza, cimbru si oregano" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine integrala de casa umpluta cu masline si branza