O reteta simpla, dar gustoasa si la indemana oricui, in zilele de post si nu numai
Curatam ceapa si morcovul , le tocam si le punem in vasul de la multicooker, impreuna cu 4 linguri de ulei si un praf de sare. Pornim aparatul pe programul fry, pana cand legumele se calesc usor.
Intre timp, curatam ciupercile si le punem 4-5 minute la microunde ( sau le dam in 2-3 clocote, pe aragaz ) pana-si lasa zeama si isi injumatatesc volumul.
Spalam bine orezul .
Cand legumele sunt usor prajite, adaugam in vas orezul, apa fierbinte , legumele uscate si ciupercile scurse.
Trecem aparatul pe programul "pilaf" , iar in ultimele 10 minute, cand apare timpul pe display, potrivim gustul orezului , de sare. Inchidem capacul si lasam aparatul sa-si termine programul.
Servim fierbinte, decorat cu piper si patrunjel verde.
1
Se pot folosi si ciuperci conservate .