Fursecuri fragede

de T I M E A in Dulciuri, 16 Dec 2014 | 12367 vizualizari

 

Am primit bunatati de la Dr. Oetker si am ales sa fac din retetarul lor aceste fursecuri extraordinar de bune.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt sau margarina
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat Dr. Oetker
  • 1 ou + 3 galbenusuri ( albusurile le puteti congela si folosi la alte prajituri sau puteti face din ele o omleta sanatoasa :) )
  • 250 g făină
  • 150 g amidon din porumb Gustin Dr. Oetker
  • Glazura:
  • 1 plic glazura neagra Dr. Oetker (100g) ( sau 100 g ciocolata neagra + o lingurita de unt, topita pe baie de aburi)
  • bombonele colorate pentru ornat Dr. Oetker
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede:

Mixam intr-un bol untul sau margarina adaugand zaharul si zaharul vanilat. Apoi adaugam oul intreg, mixam si apoi galbenusurile si mixam din nou. 

Incorporam treptat faina amestecata cu amidonul.

Compozitia obtinuta o punem intr-un pos ( eu am avut unul cu varful mare motiv pentru care mi-au iesit fursecurile mai mari, mai groase si mai putine)

Ungem o tava cu putin ulei si tapetam cu hartie de copt. 

Spritam cercurile si bastonasele direct in tava. Am avut nevoie de ceva putere ca sa spritez, dar am reusit, mai ales ca de la caldura mainii compozitia se mai inmoaie putin.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 13-14 minute. 

Procedam la fel cu urmatoarea tura.

Scoatem fursecurile din tava pe un prosop de hartie si le lasam pana se racesc.

Pentru glazura, daca folosim glazura de la Dr. Oetker punem plicul in apa fierbinte exact cum scrie pe ambalaj si cand s-a topit o turnam intr-o farfurie. Daca folosim ciocolata, rupem ciocolata bucatele si impreuna cu o lingurita de unt o topim pe baie de aburi.

Scufundam rand pe rand  fiecare fursec in glazura de ciocolata si ornam cu bombonele colorate, apoi le asezam pe un suport gen grilaj pana se intareste glazura. Glazura din farfurie se intareste treptat, dar rezolvam problema cu 10 secunde in cuptorul cu microunde sau tot pe baie de aburi, cum va e mai usor. 

Dupa ce glazura s-a intarit complet punem fursecurile intr-o cutie metalica, astfel se pot pastra 2-3 saptamani. Asta daca aveti rabdare sa le pastrati pentru Craciun de exemplu, pentru ca la noi se mananca super rapid fursecurile si in cateva zile dispar din cutie. 

Noua ne-au placut atat de mult incat saptamana viitoare cu siguranta o sa mai fac inca o portie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale