Fleica de porc cu cartofi la tava reteta gustoasa de friptura
Imi place friptura de Turda dar nu reusesc sa o prepar asa cum o tineam eu minte de pe vremuri .In macelariile din zona poti gasi bucati de fleica portionate denumite generic ,, friptura de Turda ''. Am preparat o fripturica tinan cont de pontul cu tinerea carnii cateva ore in lapte , pentru fragezire .
Cum se prepara Fleica de porc cu cartofi la tava reteta gustoasa de friptura
Bucatile de fleica se sareaza si se punintr-un vas . Peste ele se toarna laptele si se da la rece de seara pana dimineata .
Cartofii se curata , se spala si se taie jumatati sau sferturi si se pun intr-o tava .Puneti peste cartofi 300 ml apa .
Usturoiul se curata si se da prin presa de usturoi .
Amestecati usturoiul cu sare , pasta de ardei si cimbru macinat .
Carnea se scurge de lapte si se unge cu mix-ul cu usturoi .
Asezati carnea deasupra cartofilor , acoperiti cu folie de aluminiu [ sau capac si dati la cuptor o ora .
Dupa aceasta indepartati folia si lasati friptura sa se rumeneasca .
Serviti fleica cu cartofi insotita de salata sau muraturi. Recomandam si Friptura de porc cu sos de piper verde
1
Fleica prin coacere va eliberea grasime si nu mai este nevoie de ulei sau untura .