Vita marengo by Sylvia

de simona72 in Vita, 16 Dec 2014 | 3699 vizualizari

 

Specialistul culinar al site-ului nostru Chef Silvia Boutier, a venit zilele trecute cu reteta de "Vita marengo". Cum astfel de retete cu carne se numara printre preferatele mele, m-am pus pe treaba si i-am probat reteta. Eu nu vin decat sa va spun ca reteta este bestiala, vorba ei:)) si se numara cu siguranta printre preferate, iar daca doriti mai multe lamuriri va las link-ul cu reteta Syliei, care va da detalii cum sigur eu nu as fi in stare sa o fac...http://www.bucataras.ro/retete/vita-marengo-67121.html

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg antricot de vitel cu os
  • 500 gr ciuperci proaspete champinion
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 4 morcovi
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 ligurita cimbru uscat
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • 1-2 linguri unt
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 250-300 ml vin alb demisec
  • 700-800 ml supa de vita
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita marengo by Sylvia:

Carnea pe care eu am folosit-o a avut si putin os. Am inlaturat osul de pa carne si l-am pus la fiert cu 1 litru apa, pentru a face supa de vita. Restul de carne am taiat-o in bucati mai mari si am uscat-o cu servetele de bucatarie. Am pus intr-o tigaie wok uleiul la incins si am prajit carnea pe toate fetele. Am adaugat ceapa taiata marunt, usturoiul taiat feliute si morcovul curatat si taiat felii de grosimea unui deget. Am lasat sa se caleasca ceapa, iar apoi am adaugat concentratul de rosii, faina, sare,piper, cimbru, foile de dafin si patrunjelul tocat. Am amestecat bine si imediat am adaugat si vinul. Am lasat totul sa fiarba aproximativ 5-8 minute. Dupa ce alcoolul se evapora se adauga 500 ml supa de vita firbinte, se lasa sa dea din nou in clocot si se transfera totul intr-un vas termorezistent. Se da vasul acoperit cu capac la cuptorul incins la 200 grade, cand mancarea clocoteste se reduce focul la 180 grade si se lasa 1 ora. Dupa expirarea timpului se scoate vasul se agita, asta in loc de a mesteca in el, eu am mai adaugat 250-300 ml supa de pui si am mai dat vasul la cuptor pentru inca o ora.

Intre timp am curatat ciupercile, le-am taiat in sferturi si le-am tras la tigaie in 1-2 linguri unt . Am adaugat ciupercile la mancarea de vita care a stat cele de ore la cuptor si am mai dat vasul pentru inca 30 minute la cuptor. Ca si garnitura am facut un piure de cartofi, am amestecat piureul cu o conserva mica de mazare, am pus totul intr-un vas termorezistent si am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute. Sa aveti pofta!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita marengo by Sylvia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

MOKUSKA 1

17.12.2014, 12:47

elucubratiiculinare 1

17.12.2014, 17:14

foarte delicioasa mancarica

Sylvia 1

18.02.2015, 20:30

ma bucur ca ai testat reteta si ti-a placut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Vita marengo