Rulada cu frisca si crema de ciocolata si alune

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 17 Dec 2014 | 4649 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 lg de faina
  • 3 lg de ulei
  • 5 lg de zahar pudra vanilat
  • un praf de sare
  • Ptr crema si ornat:
  • 300 gr frisca Meggle
  • 200 gr crema ciocolata si alune
  • 2 lg de zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu frisca si crema de ciocolata si alune:

Se mixeaza albusurile de ou cu un praf de sare si cu cele 5 linguri de zahar pudra vanilat ,pana se obtine o bezea, in care incorporam galbenusurile amestecate  cu uleiul.

Se incorporeaza si faina turnata in ploaie, amestecandu-se usor,pana se omogenizeaza perfect. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna aluatul si se da la copt in cuptorul preincalzit, cca 15 min.

Se mixeaza frisca cu zaharul pana se intareste, apoi se imparte in doua parti.O parte o pastram pentru ornat si una o amestecam cu crema de ciocolata si alune si o intindem pe blatul copt.

Se ruleaza ajutandu-ne de hartia de copt si se da putin la rece.

TIPS-URI

1

Blatul copt se desprinde de hartie cu ajutorul unei lame de cutit si apoi se intoarce cu josul in sus, tot pe aceiasi hartie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu frisca si crema de ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortulet ''6''