A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Bombonele din biscuiti

Postat de: robert_badica in Dulciuri

Mai intai pregatim toate ingredientele.Apoi,intr-o cratita punem laptele,zaharul,si margarina,la fiert. Lasam amestecul pe foc,pana ce zaharul si margarina,s-au topit.Oprim focul.Separat pisam...Citeste continuarea

Tort cu mousse de capsuni

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Intai de toate punem capsunile la decongelat. Blatul: Eu fac foile de blat separat mereu, acum voi alegeti daca coaceti blatul intreg sau foile rand pe rand. Mixam 3 albusuri spuma cu un...Citeste continuarea

Friptura de pulpa de porc si...

Postat de: carla27carla in Porc

Se taie pulpa de porc felii,si carnatul in bucati potrivite.Intr-o tava de yena se aseaza carnea si carnatii,se presara condiment de porc ,frunzele de dafin si usturoiul taiat feliute subtiri.Se...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se pregatesc perisoarele astfel:Se curata  morcov 1 buc,ceapa 2 buc si se toaca ,apoi se pune sa se caleasca in 2 lg de ulei.Ca nd este aproape calita ,se pune 1 morcov micut razalit pe...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu dovlecei și surimi

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Dovleceii și morcovul se fierb al dente în puțină apă cu sare. După ce s-au fiert, se strecoară și se toacă mărunt, împreună cu ceapa și batoanele de surimi.  După...Citeste continuarea

Salată de cartofi cu hering...

Postat de: panacris in Salate

Cartofii se fierb în coajă, apoi se lasă la răcit scoși din apă. După ce s-au răcit se decojesc și se taie cuburi mai mari, într-un castron încăpător. La fel se...Citeste continuarea

Steluțe sărate a la Timea

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

De data asta nu m-am folosit de Maricica, mașina de pâine, ci de Thor, noul supermixer al casei Zmeilor. Așa că am trecut la treabă. Drojdia se pune într-o cană și se amestecă...Citeste continuarea

Aperitiv cu crema de branza si...

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu sarea pana rezulta o spuma ferma. Adaugam treptat galbenusurile si uleiul in fir subtire ca pentru maioneza. Faina o amestecam...Citeste continuarea

Tort cu crema de ciocolata si...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul.Adaugam galbenusurile,omogenizam,apoi faina si nuca macinata.Tapetam o forma de...Citeste continuarea

Rulada din carne de porc

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Bucata de carne afumata o taiem in asa fel incat sa aiba o forma cat de cat dreptunghiulara.Fierbem morcovul si-l taiem cubulete,ardeiul il taiem cubulete mici si-l punem la calit impreuna cu...Citeste continuarea

Salata de ciuperci si macrou

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Am maruntit ciupercile,am taiat ceapa marunt,ardeiul cubulete mici,pestele l-am rupt bucatele.Am amestecat toate ingredientele,le-am potrivit de sare si piper si le-am amestecat cu maioneza.Simplu...Citeste continuarea

Iaurt de casa

Postat de: babi5 in Mancare copii

Laptele se pune la fiert si lasam sa se raceasca  dar nu de tot , luam smintina care s-a format deasupra , ( laptele trebuie sa fie caldut ca  apa de pine). Intr-un vas de preferinta...Citeste continuarea

Oua umplute cu piept de pui

Postat de: babi5 in Aperitive / Garnituri

Curatam zarzavatul si ceapa apoi impreuna cu pieptul de pui  si boabele de piper punem la fiert. Ouale le spalam bine si le punem la fiert cu o lingurita de sare si otetul., pentru 20-25...Citeste continuarea

Prajitura cu cocos si crema de...

Postat de: babi5 in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri si punem in albusuri praful de sare  apoi incepem sa mixam bine pina devine  o spuma consistenta. Adaugam treptat zaharul si mixam bine pina se...Citeste continuarea

Tort cu mousse de ciocolata si...

Postat de: timea in Torturi

Blat Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina...Citeste continuarea

Salata de legume cu maioneza

Postat de: Pungasa_Rogue in Salate

Se spala cartofii si se pun la fiert intr-o cratita. Se curata morcovii de coaja si se pun la fiert intr-un craticior. Se fierb doua oua. Se taie muraturile in bucatele foarte mici si se...Citeste continuarea

Jumari

Postat de: Pungasa_Rogue in Porc

Se taie slanina in bucati maricele si se pune intr-o cratita la foc pentru a se topi. Se amesteca din cand in cand. Dupa aceea, jumarelele obtinute se pun intr-o cratita mai mica si peste ele se...Citeste continuarea

Tort Dobos

Postat de: Ina in Dulciuri

Foile: Mixam albusurile cu un varf de sare, apoi adaugam  zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea.  Separat mixam galbenusurile cu untul topit si racit , dupa care le...Citeste continuarea

Aperitiv cu avocado, crema de...

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

Taiem avocado in doua jumatati egale, scotandu-i samburele. Curatam coaja , apoi taiem fructul cubulete.  Stropim bucatile de avocado cu ulei de masline si suc de lamaie , presaram putina...Citeste continuarea

Salată de boeuf

Postat de: panacris in Salate

Carnea de vită se fierbe în oala sub presiune cca 60 de minute, de când începe să fluiere. Cartofii spălați bine, se fierb în coajă, tot la oala sub presiune cca. 20...Citeste continuarea

Prajitura cuburi in 3 culori

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare.Galbenusurile se mixeaza xu zaharul pana acesta se topeste.Apoi se adauga cele 2 plicuri crema de ciocolata si lingura cu aschii de...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de capsuni si...

Postat de: simona72 in Dulciuri

Pentru blat : ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga in fir subtire uleiul sau untul topit si racit. Separat, se amesteca faina cu sarea si...Citeste continuarea

Orez brun cu legume si piept de pui

Postat de: Dya in Pui

Taiem pieptul de pui in cuburi mici, rumenindu-le apoi in cele 2-3 linguri cu ulei. Adaugam rand pe rand, ciupercile si porumbul, precum si restul legumelor tocate dupa bunul plac. Le calim,...Citeste continuarea

Dobos cu vanilie si Rama mit Butter

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru foi : mixam albusuril;e cu praful de sare pentru 1 minut, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. Topim rama mit butter la microunde, adaugam galbenusurile si amestecam. Adaugam...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de vanilie

Postat de: Adi75 in Prajituri

Vom pregăti 3 blaturi  1: 4 albușuri se bat spuma cu 4 linguri zahăr dupa care adaugăm 2 linguri de făina + ciocolata menaj data prin răzătoare , amestecam încet sa nu...Citeste continuarea

Frittata cu paste si ciuperci

Postat de: Xandrinne in Aperitive / Garnituri

Scurgem ciupercile din conserva si le trecem printr-un jet de apa rece (sau taiem felii ciupercile proaspete); taiem ardeiul, cubulete. Taiem prazul rondele (in cazul meu, ceapa, am tocat-o bucati...Citeste continuarea

Prajitura cremoasa

Postat de: ela in Prajituri

Pregatim din timp dulce de leche:Conserva de lapte condensat o punem intr-o oala mai adanca acoperita complet de apa si o lasam la foc mic doua ore(completam cu apa de cate ori este nevoie)Vom...Citeste continuarea

Paine cu ou la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Sandvisuri

Legumele se curata si se spala . Se feliaza sunca , cascavalul , prazul , rosiile si ardeiul rosu . Se bat ouale cu sare , oregano si smanatana . Se imbiba fiecare...Citeste continuarea

Tagliatelle cu dovlecei si bilute...

Postat de: mihaelar63 in Paste

Se amesteca compozitia pentru blutele de carne . Se formeaza mici bilute care se prajesc in ulei . Intr-un wok incapator se pun tagliatellele , dovleceii spalati si curatati ....Citeste continuarea

Ciorba de conopida cu brocolli si...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

 Se pune apa la fiert cu sare . Se aduga risini si legumele congelate . Ceapa se taie rondele si se pune in supa . Rosiile se mixeaza cu cimbrul + 50 ml apa cu ajutorul...Citeste continuarea

Tocanita de pui cu trotolle

Postat de: mihaelar63 in Pui

Ceapa se curata ,, se taie rondele si se caleste in ulei . Puiul se curata , se portioneaza si se prajeste usor in ceapa cu ulei [ initial va elibera lichid , apoi acesta  se va...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de ciocolata si...

Postat de: ela in Prajituri

Preparam blaturile: batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, apoi esenta de menta. Tapetam o forma de...Citeste continuarea

Salată de pui cu ciuperci

Postat de: panacris in Salate

Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece asezonat cu puțin delikat, sau sare și piper ;)  Ciupercile curățate se pun la fiert, de asemenea în apă asezonată cu sare și...Citeste continuarea

Briose de legume cu cascaval

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

- Legumele congelate le pui la fiert in apa si adaugi 2 linguri de baza pentru mancaruri. Lasi cat sa dea un clocot, apoi le strecori. - Tai cascavalul cubulete. - Pui gelatina la umflat in...Citeste continuarea

Salata de rucola cu mozzarella

Postat de: mihaelar63 in Salate

Spalati si zvantati frunzele de rucola . Spalati  si curatati ardeiul si rosiile . Taiati sunca si ardeiul fasii . Amestecati-le cu rucola , ulei si zeama de citrice . Adaugati...Citeste continuarea

Salata a la russe cu carnaciori

Postat de: mihaelar63 in Salate

Legumele din supa se toaca marunt cubulete . La fel se toaca si castravetii scosi din saramura . Se prepara cu ajutorul blenderului vertical de mana o maioneza dintr-un galbenus , 100 gr...Citeste continuarea

Supa de cocos cu ratuste (fara...

Postat de: mihaelar63 in Supe

Legumele se curata si se spala . Carnea se spala si se verifica daca pielea este bine curatata . Se pun legumele intregi in oala cu fierbere sub presiune ,. carnea se aseaza...Citeste continuarea

Cozonaci framantati la masina de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Ingredientele pentru aluat se pun in masina in ordinea in care le-am prezentat si se seteaza masina la programul pentru framantat. Intre timp se taie rahatul, se sparg, se aleg si se maruntesc...Citeste continuarea

Stelute cu chorizo

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Foietajul de placinta se dezgheata  treptat . Eu il scot cu o zi inainte si-l las in frigider . Carnatul chorizo se taie felii subtiri . Cu ajutorul unor forme sub forma...Citeste continuarea

Caltaboși răgățeni

Postat de: panacris in Mezel de casa

Carnea de porc se toacă mărunt, se asezonează de sare, piperse adaugă orezul spălat și curățat. Mațele curățate se umplu cu compoziția de mai sus, lejer, pentru că orezul se va umflă...Citeste continuarea

Tobă a la Panacris

Postat de: panacris in Mezel de casa

Căpățâna de porc cuățată și spălată bine se pune la fiert cu mirodenii într-un vas încăpător. Separat se fierb organele în multă apă rece, la foc mic cca 30 de...Citeste continuarea

Fursecuri cu lamaie si merisor

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Intr-un bol se mixeaza zaharul tos,zaharul vanilat si margarina. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza,se pune esenta de lamaie,zeama de lamaie si coaja de lamaie,iar la final se pune...Citeste continuarea

Prajitura cu branza dulce si ciocolata

Postat de: RuxyRux in Prajituri

1. Separam ouale. 2. Mixam albusurile cu o lingura de zahar pudra ca pentru bezea. 3. Topim untul, avem grija sa nu dea in clocot, tragem vasul deoparte si adaugam iaurtul rece si apoi...Citeste continuarea

Jumări la Multicooker

Postat de: panacris in Mezel de casa

Cel mai simplu preparat din seria bunătăților de Crăciun. Slănina proaspătă de pe burta lui Ghiță, se taie bucățele (aici am avut ajutor pe TataZmeu, îi place să...Citeste continuarea

Cozonaci moldovenesti

Postat de: andreea91 in Dulciuri

Intr-un bol  unde vom framanta aluatul cernem faina si facem o gaura pe mijloc. Intr-un vas batem cele 5 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa minerala, coaja de lamaie si de portocala,...Citeste continuarea

Prajitura cu foi de zahar ars si...

Postat de: Andra22 in Prajituri

Foile se pregatesc astfel:   Se topesc 3 linguri de zahar si se sting cu cele 4 linguri de apa apoi se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul. Restul de zahar se amesteca bine cu...Citeste continuarea

Prajitura cu nuca

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul vanilat si zaharul adaugat pe rand si batut bine dupa fiecare pana obtinem o spuma lucioasa si care face tepi. Se pun...Citeste continuarea

Sandwich la cuptor

Postat de: violeta30 in Mancare copii

Se pregateste tava cu hartie de copt. Se ung feliile de paine cu smantana, se aseaza in tava si se pun deasupra feliilor de paine rondele de sunca/salam peste care se pun felii subtiri de rosii,...Citeste continuarea

Orez cu varza a la Popesti

Postat de: violeta30 in Mancaruri de legume

Se toaca varza marunt. Se spala orezul. Se alege o cratita sau o tava mai adanca si se incepe montarea :) un strat de varza peste care se toarna bulion sau rosii in bulion, se stropeste cu putin...Citeste continuarea

Sarmale cu carne de porc si afumatura

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Daca folositi oala de lut, umpleti-o cu apa si lasati sa stea asa 2-3 ore. Varza o spalam si o lasam putin in apa rece. Carnea de porc o spalam, o taiem bucati si o trecem prin masina de tocat....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

pe 01.10 la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 01.10 la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]