Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Bombonele din biscuiti
Postat de: robert_badica in DulciuriMai intai pregatim toate ingredientele.Apoi,intr-o cratita punem laptele,zaharul,si margarina,la fiert. Lasam amestecul pe foc,pana ce zaharul si margarina,s-au topit.Oprim focul.Separat pisam...Citeste continuarea
Tort cu mousse de capsuni
Postat de: rocsi_1612 in TorturiIntai de toate punem capsunile la decongelat. Blatul: Eu fac foile de blat separat mereu, acum voi alegeti daca coaceti blatul intreg sau foile rand pe rand. Mixam 3 albusuri spuma cu un...Citeste continuarea
Friptura de pulpa de porc si...
Postat de: carla27carla in PorcSe taie pulpa de porc felii,si carnatul in bucati potrivite.Intr-o tava de yena se aseaza carnea si carnatii,se presara condiment de porc ,frunzele de dafin si usturoiul taiat feliute subtiri.Se...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Postat de: carla27carla in CiorbeSe pregatesc perisoarele astfel:Se curata morcov 1 buc,ceapa 2 buc si se toaca ,apoi se pune sa se caleasca in 2 lg de ulei.Ca nd este aproape calita ,se pune 1 morcov micut razalit pe...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu dovlecei și surimi
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriDovleceii și morcovul se fierb al dente în puțină apă cu sare. După ce s-au fiert, se strecoară și se toacă mărunt, împreună cu ceapa și batoanele de surimi. După...Citeste continuarea
Salată de cartofi cu hering...
Postat de: panacris in SalateCartofii se fierb în coajă, apoi se lasă la răcit scoși din apă. După ce s-au răcit se decojesc și se taie cuburi mai mari, într-un castron încăpător. La fel se...Citeste continuarea
Steluțe sărate a la Timea
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriDe data asta nu m-am folosit de Maricica, mașina de pâine, ci de Thor, noul supermixer al casei Zmeilor. Așa că am trecut la treabă. Drojdia se pune într-o cană și se amestecă...Citeste continuarea
Aperitiv cu crema de branza si...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPentru blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu sarea pana rezulta o spuma ferma. Adaugam treptat galbenusurile si uleiul in fir subtire ca pentru maioneza. Faina o amestecam...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata si...
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul.Adaugam galbenusurile,omogenizam,apoi faina si nuca macinata.Tapetam o forma de...Citeste continuarea
Rulada din carne de porc
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneBucata de carne afumata o taiem in asa fel incat sa aiba o forma cat de cat dreptunghiulara.Fierbem morcovul si-l taiem cubulete,ardeiul il taiem cubulete mici si-l punem la calit impreuna cu...Citeste continuarea
Salata de ciuperci si macrou
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAm maruntit ciupercile,am taiat ceapa marunt,ardeiul cubulete mici,pestele l-am rupt bucatele.Am amestecat toate ingredientele,le-am potrivit de sare si piper si le-am amestecat cu maioneza.Simplu...Citeste continuarea
Iaurt de casa
Postat de: babi5 in Mancare copiiLaptele se pune la fiert si lasam sa se raceasca dar nu de tot , luam smintina care s-a format deasupra , ( laptele trebuie sa fie caldut ca apa de pine). Intr-un vas de preferinta...Citeste continuarea
Oua umplute cu piept de pui
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriCuratam zarzavatul si ceapa apoi impreuna cu pieptul de pui si boabele de piper punem la fiert. Ouale le spalam bine si le punem la fiert cu o lingurita de sare si otetul., pentru 20-25...Citeste continuarea
Prajitura cu cocos si crema de...
Postat de: babi5 in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri si punem in albusuri praful de sare apoi incepem sa mixam bine pina devine o spuma consistenta. Adaugam treptat zaharul si mixam bine pina se...Citeste continuarea
Tort cu mousse de ciocolata si...
Postat de: timea in TorturiBlat Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina...Citeste continuarea
Salata de legume cu maioneza
Postat de: Pungasa_Rogue in SalateSe spala cartofii si se pun la fiert intr-o cratita. Se curata morcovii de coaja si se pun la fiert intr-un craticior. Se fierb doua oua. Se taie muraturile in bucatele foarte mici si se...Citeste continuarea
Jumari
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcSe taie slanina in bucati maricele si se pune intr-o cratita la foc pentru a se topi. Se amesteca din cand in cand. Dupa aceea, jumarelele obtinute se pun intr-o cratita mai mica si peste ele se...Citeste continuarea
Tort Dobos
Postat de: Ina in DulciuriFoile: Mixam albusurile cu un varf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea. Separat mixam galbenusurile cu untul topit si racit , dupa care le...Citeste continuarea
Aperitiv cu avocado, crema de...
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriTaiem avocado in doua jumatati egale, scotandu-i samburele. Curatam coaja , apoi taiem fructul cubulete. Stropim bucatile de avocado cu ulei de masline si suc de lamaie , presaram putina...Citeste continuarea
Salată de boeuf
Postat de: panacris in SalateCarnea de vită se fierbe în oala sub presiune cca 60 de minute, de când începe să fluiere. Cartofii spălați bine, se fierb în coajă, tot la oala sub presiune cca. 20...Citeste continuarea
Prajitura cuburi in 3 culori
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare.Galbenusurile se mixeaza xu zaharul pana acesta se topeste.Apoi se adauga cele 2 plicuri crema de ciocolata si lingura cu aschii de...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de capsuni si...
Postat de: simona72 in DulciuriPentru blat : ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga in fir subtire uleiul sau untul topit si racit. Separat, se amesteca faina cu sarea si...Citeste continuarea
Orez brun cu legume si piept de pui
Postat de: Dya in PuiTaiem pieptul de pui in cuburi mici, rumenindu-le apoi in cele 2-3 linguri cu ulei. Adaugam rand pe rand, ciupercile si porumbul, precum si restul legumelor tocate dupa bunul plac. Le calim,...Citeste continuarea
Dobos cu vanilie si Rama mit Butter
Postat de: simona72 in PrajituriPentru foi : mixam albusuril;e cu praful de sare pentru 1 minut, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. Topim rama mit butter la microunde, adaugam galbenusurile si amestecam. Adaugam...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de vanilie
Postat de: Adi75 in PrajituriVom pregăti 3 blaturi 1: 4 albușuri se bat spuma cu 4 linguri zahăr dupa care adaugăm 2 linguri de făina + ciocolata menaj data prin răzătoare , amestecam încet sa nu...Citeste continuarea
Frittata cu paste si ciuperci
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriScurgem ciupercile din conserva si le trecem printr-un jet de apa rece (sau taiem felii ciupercile proaspete); taiem ardeiul, cubulete. Taiem prazul rondele (in cazul meu, ceapa, am tocat-o bucati...Citeste continuarea
Prajitura cremoasa
Postat de: ela in PrajituriPregatim din timp dulce de leche:Conserva de lapte condensat o punem intr-o oala mai adanca acoperita complet de apa si o lasam la foc mic doua ore(completam cu apa de cate ori este nevoie)Vom...Citeste continuarea
Paine cu ou la cuptor
Postat de: mihaelar63 in SandvisuriLegumele se curata si se spala . Se feliaza sunca , cascavalul , prazul , rosiile si ardeiul rosu . Se bat ouale cu sare , oregano si smanatana . Se imbiba fiecare...Citeste continuarea
Tagliatelle cu dovlecei si bilute...
Postat de: mihaelar63 in PasteSe amesteca compozitia pentru blutele de carne . Se formeaza mici bilute care se prajesc in ulei . Intr-un wok incapator se pun tagliatellele , dovleceii spalati si curatati ....Citeste continuarea
Ciorba de conopida cu brocolli si...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeSe pune apa la fiert cu sare . Se aduga risini si legumele congelate . Ceapa se taie rondele si se pune in supa . Rosiile se mixeaza cu cimbrul + 50 ml apa cu ajutorul...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu trotolle
Postat de: mihaelar63 in PuiCeapa se curata ,, se taie rondele si se caleste in ulei . Puiul se curata , se portioneaza si se prajeste usor in ceapa cu ulei [ initial va elibera lichid , apoi acesta se va...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de ciocolata si...
Postat de: ela in PrajituriPreparam blaturile: batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, apoi esenta de menta. Tapetam o forma de...Citeste continuarea
Salată de pui cu ciuperci
Postat de: panacris in SalatePieptul de pui se pune la fiert în apă rece asezonat cu puțin delikat, sau sare și piper ;) Ciupercile curățate se pun la fiert, de asemenea în apă asezonată cu sare și...Citeste continuarea
Briose de legume cu cascaval
Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri- Legumele congelate le pui la fiert in apa si adaugi 2 linguri de baza pentru mancaruri. Lasi cat sa dea un clocot, apoi le strecori. - Tai cascavalul cubulete. - Pui gelatina la umflat in...Citeste continuarea
Salata de rucola cu mozzarella
Postat de: mihaelar63 in SalateSpalati si zvantati frunzele de rucola . Spalati si curatati ardeiul si rosiile . Taiati sunca si ardeiul fasii . Amestecati-le cu rucola , ulei si zeama de citrice . Adaugati...Citeste continuarea
Salata a la russe cu carnaciori
Postat de: mihaelar63 in SalateLegumele din supa se toaca marunt cubulete . La fel se toaca si castravetii scosi din saramura . Se prepara cu ajutorul blenderului vertical de mana o maioneza dintr-un galbenus , 100 gr...Citeste continuarea
Supa de cocos cu ratuste (fara...
Postat de: mihaelar63 in SupeLegumele se curata si se spala . Carnea se spala si se verifica daca pielea este bine curatata . Se pun legumele intregi in oala cu fierbere sub presiune ,. carnea se aseaza...Citeste continuarea
Cozonaci framantati la masina de...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriIngredientele pentru aluat se pun in masina in ordinea in care le-am prezentat si se seteaza masina la programul pentru framantat. Intre timp se taie rahatul, se sparg, se aleg si se maruntesc...Citeste continuarea
Stelute cu chorizo
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriFoietajul de placinta se dezgheata treptat . Eu il scot cu o zi inainte si-l las in frigider . Carnatul chorizo se taie felii subtiri . Cu ajutorul unor forme sub forma...Citeste continuarea
Caltaboși răgățeni
Postat de: panacris in Mezel de casaCarnea de porc se toacă mărunt, se asezonează de sare, piperse adaugă orezul spălat și curățat. Mațele curățate se umplu cu compoziția de mai sus, lejer, pentru că orezul se va umflă...Citeste continuarea
Tobă a la Panacris
Postat de: panacris in Mezel de casaCăpățâna de porc cuățată și spălată bine se pune la fiert cu mirodenii într-un vas încăpător. Separat se fierb organele în multă apă rece, la foc mic cca 30 de...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie si merisor
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIntr-un bol se mixeaza zaharul tos,zaharul vanilat si margarina. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza,se pune esenta de lamaie,zeama de lamaie si coaja de lamaie,iar la final se pune...Citeste continuarea
Prajitura cu branza dulce si ciocolata
Postat de: RuxyRux in Prajituri1. Separam ouale. 2. Mixam albusurile cu o lingura de zahar pudra ca pentru bezea. 3. Topim untul, avem grija sa nu dea in clocot, tragem vasul deoparte si adaugam iaurtul rece si apoi...Citeste continuarea
Jumări la Multicooker
Postat de: panacris in Mezel de casaCel mai simplu preparat din seria bunătăților de Crăciun. Slănina proaspătă de pe burta lui Ghiță, se taie bucățele (aici am avut ajutor pe TataZmeu, îi place să...Citeste continuarea
Cozonaci moldovenesti
Postat de: andreea91 in DulciuriIntr-un bol unde vom framanta aluatul cernem faina si facem o gaura pe mijloc. Intr-un vas batem cele 5 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa minerala, coaja de lamaie si de portocala,...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de zahar ars si...
Postat de: Andra22 in PrajituriFoile se pregatesc astfel: Se topesc 3 linguri de zahar si se sting cu cele 4 linguri de apa apoi se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul. Restul de zahar se amesteca bine cu...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul vanilat si zaharul adaugat pe rand si batut bine dupa fiecare pana obtinem o spuma lucioasa si care face tepi. Se pun...Citeste continuarea
Sandwich la cuptor
Postat de: violeta30 in Mancare copiiSe pregateste tava cu hartie de copt. Se ung feliile de paine cu smantana, se aseaza in tava si se pun deasupra feliilor de paine rondele de sunca/salam peste care se pun felii subtiri de rosii,...Citeste continuarea
Orez cu varza a la Popesti
Postat de: violeta30 in Mancaruri de legumeSe toaca varza marunt. Se spala orezul. Se alege o cratita sau o tava mai adanca si se incepe montarea :) un strat de varza peste care se toarna bulion sau rosii in bulion, se stropeste cu putin...Citeste continuarea
Sarmale cu carne de porc si afumatura
Postat de: rocsi_1612 in PorcDaca folositi oala de lut, umpleti-o cu apa si lasati sa stea asa 2-3 ore. Varza o spalam si o lasam putin in apa rece. Carnea de porc o spalam, o taiem bucati si o trecem prin masina de tocat....Citeste continuarea