Tarta cu branza si stafide

de Rocsi in Dulciuri, 21 Ian 2015 | 5142 vizualizari

 

In zilele reci imi place mult sa stau pe langa cuptor, sa coc bunatati, sa le savurez alaturi de cei dragi langa un ceai sau altceva cald. Asa a fost si cu aceasta tarta, care nu era in plan, dar aveam toate ingredientele necesare si simteam nevoia de ceva dulce, neaparat aromat cu coaja de portocala...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 80 gr unt
  • 1 ou
  • 2 lg zahar
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 220 gr faina
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 400 gr branza de vaci
  • 3 linguri cu varf de smantana
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri cu stafide
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si stafide:

Aluatul:

Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, oul, zaharul si le amestecam cu mana. Adaugam coaja rasa de portocala, praful de sare, praul de copt si faina in ploaie. Framantam usor pana toate ingredientele sunt incorporate. Aluatul obtinut in invelim in folie alimentara si il punem in frigider.

Umplutura: Intr-un bol punem branza faramita cu mana.  Adaugam smantana, ouale, zaharul, coaja rasa de portocale si le amestecam. La final incorporam esenta de vanilie si stafidele.

Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie subtire. Tapetam cu hartie de copt un vas termorezistent (eu am folosit unul cu diamentru de 22 cm), asezam foaia de aluat, presam usor cu degetele si pe peretii vasului. Punem umplutura o nivelam si taiem surplusul din aluat. Eu din surplus am taiat cateva fasii subtiri, le-am rasucit si le-am asezat peste umplutura.

Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute, pana se rumeneste si este bine patrunsa. O scoatem, o lasam sa se racoreasca in vas apoi o pudram cu zahar si servim.

Eu am scos-o calda si s-a crapat putin :D, dar nu conteaza, gustul a fost acelasi ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si capsuni