Dorada la cuptor cu legume

de papabundetot in Peste, 18 Ian 2015 | 5125 vizualizari

 

Asa mi se facuse dor de un peste….dar cum mie nu imi place pestele prajit in 2 l ulei si cu malai,am ales sa il fac la cuptor,cu legume si cu o garnitura delicioasa de dovlecei umpluti cu galbiori si fenel.A iesit tare bun si cred ca repet cat de curand experienta :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 4 buc dorada
  • 8 felii lamaie
  • 8 felii unt fenel proaspat
  • 4 frunze salvie
  • sos de soia
  • Pentru garnitura:
  • 1 dovlecel
  • 50 gr galbiori deshidratati
  • 1/4 fenel proaspat
  • 1 catel de usturoi
  • 3-4 rosii uscate+ulei de la rosii
  • unt,
  • sare,
  • boia iute afumata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor cu legume:

Am curatat bine pestii si le-am taiat capetele,apoi am luat o tava mare,am tapetat-o cu hartie de copt, inmuiata in apa rece,am asezat pe ea 8 felii de lamaie,2 cate 2,pe lamaie am asezat pestii.In fiecare peste am introdus cate o frunza de salvie si o feliuta subtire de unt,la fel pe lamaie inainte de a aseza pestii am pus cate o feliuta subtire de unt,am stropit pestii cu sos de soia si apoi i-am bagat in cuptorul bine incins,unde au stat pana s-au gatit complet.

Garnitura: Galbiorii i-am pus in apa clocotita si apoi 30 min in apa rece pentru a se rehidrata,conform indicatiilor de pe ambalaj,am tocat fenelul marunt,usturoiul si rosiile la fel,apoi le-am calit in putin unt amestecat cu uleiul de la rosiile uscate.Am adaugat mai apoi si galbiorii tocati marunt,sare,boia iute afumata si am lasat la foc pana cand s-au gatit.

Dovlecelul l-am taiat pe lung in felii subtiri cu razatoarea mandolina si am pus feliile la gratar sa se inmoaie putin si sa prinda si o culoare frumoasa.

Apoi pe fiecare felie de dovlecel am pus cate o lingurita de galbiori cu rosii si fenel,am rulat apoi felia de dovlecel si asta a fost garnitura pestelui nostru.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Macrou la cuptor