Coji de portocale confiate

de Criss in Dulciuri, 21 Ian 2015 | 7634 vizualizari

 

Pentru ca in aceasta perioada consumam mult suc de portocale si lamai, am adunat o gramada de coji de portocale indeosebi pe care n-am vrut sa le arunc ci le-am confiat si le voi folosi la prajituri, checuri, cozonaci, etc. Mai obisnuiesc sa dau pe razatoare cojile si sa pun zahar peste ele si sa le pastrez in borcane in frigider. Dar asa confiate sunt mai bune.

 

INGREDIENTE

  • -450-500 g coji de portocale/ lamai
  • -400 ml apa
  • -400 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coji de portocale confiate:

Portocalele si lamaile trebuie obligatoriu spalate inainte de folosire. Eu le spal cu partea dura a unui burete de vase. Eu am adunat intr-un vas in frigider coji timp de cateva zile. Cu o zi inainte de a ne apuca de treaba, cojile trebuie puse intr-un vas cu apa rece. Apa se schimba la 3-4 ore. A doua zi luam fiecare coaja si indepartam partea alba care este amara. Cojile astfel curatate se pot taia fasii mai groase sau mai subtiri sau cubulete. Eu prefer sa le tai cubulete pentru ca mi-e mai usor sa le folosesc astfel la prajituri.  Peste cojile curatate si taiate se pune apa si zaharul si se fierb la foc mic, amestecand din cand in cand, pana scade apa. Spre final se amesteca in continuu in vas pentru a nu se arde zaharul si cojile.  Se pastreaza in borcane sterilizate, inchise ermetic. Eu pentru mai multa siguranta le pastrez in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coji de portocale confiate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort nemtesc