Cartofi gratinati cu legume si branza

de violeta30 in Dulciuri, 19 Ian 2015 | 2908 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 300 gr branza
  • 50 gr unt
  • 100 gr amestec mexican (ardei, mazare, fasole verde, porumb)
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri supa cartofi
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu legume si branza:

Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu sare. Cand au fiert se scurg de zeama, se pune un strat din jumatate din cantitatea de cartofi intr-un vas de yena, se paseaza cu furculita, se condimenteaza, se stropesc cu ulei si supa de cartofi si se presara branza, Se pun apoi legumele intr-un strat, dupa care se sareaza, se adauga restul de cartofi (pasati) si se presara restul de branza.

Punem cubuletul de unt deasupra si il intindem cu furculita peste toata suprafata. Punem capacul si introducem in cuptor pana se rumeneste bine gratinul.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Daca branza e sarata nu se mai adauga sare.

2

Branza se poate inlocui cu cascaval sau mozzarella

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu legume si branza" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi ca frantuzesti