Asa am citit eu ca se numeste chestia asta, una peste alta, asa ca nu umblu la titlu....Sylvia poate sa confirme daca sunt sau nu frantuzesti, eu zic doar ca au fost deliciosi!
Se pun la fiert cartofii in coaja si doua ouaspalate bine. Radem 150 g cascaval, peste care punem cele doua oua crude si smantana, adaugam sare si piper si omogenizam. Luam un vas in care am pus hartie de copt si asezam ca baza un strat de cartofi fierti taiati rondele, cat sa umplem fundul vasului, apoi taiem rondele cele doua oua fierte, presaram un praf de sare, adaugam baconul si apoi turnam jumatate din amestecul de cascaval, oua si smantana.
Acoperim cu restul de cartofi, intindem si restul de compozitie, presaram putin piper si sare si mai radem 100 g cascaval. Dam vasul la cuptor pentru 40 minute (cuptorul n-a fost preincalzit). Se serveste atat cald, cat si rece. Cine doreste mai adauga smantana.