Garnitura de cartofi frantuzesti

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2015 | 22944 vizualizari

 

Asa am citit eu ca se numeste chestia asta, una peste alta, asa ca nu umblu la titlu....Sylvia poate sa confirme daca sunt sau nu frantuzesti, eu zic doar ca au fost deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi- 550 g
  • 4 oua
  • 150 g bacon
  • 250 g cascaval
  • 200 g smantana grasa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi frantuzesti:

Se pun la fiert cartofii in coaja si doua ouaspalate bine. Radem 150 g cascaval, peste care punem cele doua oua crude si smantana, adaugam sare si piper si omogenizam. Luam un vas in care am pus hartie de copt si asezam ca baza un strat de cartofi fierti taiati rondele, cat sa umplem fundul vasului, apoi taiem rondele cele doua oua fierte, presaram un praf de sare, adaugam baconul si apoi turnam jumatate din amestecul de cascaval, oua si smantana.

Acoperim cu restul de cartofi, intindem si restul de compozitie, presaram putin piper si sare si mai radem 100 g cascaval. Dam vasul la cuptor pentru 40 minute (cuptorul n-a fost preincalzit). Se serveste atat cald, cat si rece. Cine doreste mai adauga smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv din foietaj de casa cu cascaval si chimen