lecand de la Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală
Pentru blat incepeti prepararea mixand spuma untul impreuna cu zaharul. Mixati pana se topeste zaharul.
Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.
Amesteca faina cu praful de copt si incorporeaza-le mixand la viteza cea mai mica a mixerului , timp de un minut.
La final incorporeaza si ciocolata topita pe baie de abur si racita.
Toarna amestecul intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade. Daca doresti un tort inalt coace blatul in forma de 22-24cm.
Coace timp de 30 minute, fa testul cu scobitoarea si lasa blatul sa se raceasca in cuptor.
Rece, taie-l in doua felii egale.
Pregateste crema.
Mizeaza frisca pana devine pufoasa apoi adauga zaharul si mai mixeaza doua minute.
Mascarpone amesteca-l cu cafeaua si Amaretto/Martell X.O. mixand usor pana la omogenizare.
Adauga frisca si mixeaza-le impreuna pana obtii o crema cu consistenta ferma.
Pregateste un platou de tort, aseaza prima felie de blat si monteaza in jurul ei un inel de tort.
Insiropeaza blatul cu cafea si intinde jumatate din cantitatea de crema.
Trece piscoturile prin amestecul de cafea si Amaretto/Martell X.O si aseaza-le peste crema.
Intinde uniform crema ramasa apoi aseaza al doilea blat.
Insiropeaza cu cafea si da platoul la rece pentru cel putin doua ore.
Scoate inelul de tort si prepara glazura
Pune intr-un ibric ingredientele si apoi pune ibricul pe foc, la foc mic, amestecand continuu.
Raceste glazura punand ibricul intr-un alt vas in care ai pus apa rece, apoi toarn-o peste tort lasand sa curga si pe laterale.
Orneaza cu fulgi de ciocolata si pastreaza tortul la rece