Chiftelute cu ricotta in sos

de papabundetot in Vita, 18 Ian 2015 | 3863 vizualizari

 

Am vazut intr-o seara,dar din pacate nu complet la o emisiune culinara un nenea bucatar care facea chiftelute cu branza ricotta.Din pacate nu am vazut reteta completa,am retinut doar din tot ce era in emisiune,ca fiind cu branza e bine sa fie fierte in sos chiftlutele si nu prajite pt ca branza s-ar topi si ar iesi ceva ce nu ne dorim :). Am creat reteta in stilul meu,cu aromele care imi plac si va recomand acest preparat ca este tare gustos :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pt chiftele:
  • 750 gr carne macinata (vita+porc)
  • 250 gr branza ricotta
  • 1 catel de usturoi
  • 2 oua
  • 10 cm fenel tocat foarte marunt
  • turmenic,
  • boia afumata,
  • sare
  • pesmet,
  • ardei iute
  • 3-4 frunze de salvie
  • Pentru sos:
  • 1 l passata de rosii
  • fenel tocat marunt
  • 2 catei de usturoi
  • sos de soia
  • turmenic,
  • chimen seminte si macinat,
  • cardamon verde macinat,
  • chilly
  • o jumatate de pastaie de vanilie
  • oregano,
  • zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu ricotta in sos:

Am pus intr-o cratita la foc mic fenelul tocat marunt,cu usturoiul,putin  ulei,turmenic,chimen,cardamon,chilly,pastaia de vanilie si le-am lasat sa se caleasca usor.Am adaugat apoi passata de rosii si apa si am lasat sosul sa fiarba usor.

Intr-un castron am pus carnea macinata,ricotta,ouale,pesmetul,usturoiul,condimentele,am framantat bine cu mana si cand sosul a inceput sa fiarba,am dat focul foarte mic si am adaugat chiftelele una cate una,fara a mai amesteca pt a nu le rupe.Am lasat sa fiarba aproximativ 30 minute sosul cu chiftelele apoi am stins focul si am asezonat cu oregano uscat si putin zahar.

Desi nu sunt deloc amatoare de rosii,sos de rosii sau orice derivat de rosii in mancare,acest preparat mi-a placut pana si mie tare mult 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu ricotta in sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in sos de rosii cu busuioc