Daca-i miercuri, va poftesc la o supa care este buna si la diete
Am invatat, am auzit mereu de napi dar nu mi-a trecut prin mana niciodata, pana intr-o zi cand mi-a adus sotul meu de la gradina o punga plina cu napi!
Ei Lulule, apuca-te de gatit acum!!!!
Probabil se mai gatesc si altfel dar eu am ales sa fac cel mai simplu fel de mancare. Am scos din frigider tot ce am avut care sa se potriveasca la supa iar rezultatul a fost unul de exceptie!!
In primul rand se curata napii, o munca deloc usoara, se spala si se lasa deoparte in vas; in cratita cu ulei se caleste ceapa julien, usturoi, morcov, telina si napii, toate taiate la intamplare pentru ca la final se paseaza; se amesteca iar dupa ce totul s-a inmuiat, se adauga supa, tuberculul de galangal, cimbru, sare si se lasa la fiert cu capac 30-40 min
Se strecoara legumele, se scoate galangalul si crenguta de cimbru, se paseaza, piureul rezultat se amesteca cu laptele de cocos si cu supa atat cat doreste fiecare; mie-mi place mai groasa ca doar e supa-crema,a poi se pune din nou pe foc se potriveste de gust, se amesteca cu parmezan si se serveste fierbinte cu crutoane.
1
daca tot am amintit de galangal, vi-l recomand; este asemeni ghimbirului dar nu atat de intepator ca el, se foloseste mai ales in supe zdrobit apoi scos, ras sau feliat in diverse alte mancaruri sau chiar si dulciuri