Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Prajitura cu crema de lamaie
Postat de: RuxyRux in DulciuriPrajitura asta merita din plin sa va faceti timp pentru ea! Intai de toate mi-am pregatit ingredientele pentru blat: Am separat ouale, am mixat albusurile intr-un bol cu un praf de sare, apoi...Citeste continuarea
Budinci cu afine
Postat de: ianculubita in PrajituriIn primul rand se pregateste sosul care de fapt este o dulceata putin mai subtire;se pun toate ingredientele intr-un vas pe foc amestecand sa nu se lipeasca iar cand dulceata este gata,se scoate...Citeste continuarea
Mini eclere cu crema de vanilie
Postat de: madab in DulciuriApa impreuna cu uleiul se pun la fiert. Cand clocotesc se pune faina si se amesteca continuu si repede sa nu se faca cocoloase. Se ia de pe foc si se da la racit. Cand e rece se adauga ouale pe...Citeste continuarea
Miniclafoutis cu branza
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIntr-un vas se amesteca ouale batute cu lapte,sare,piper,smantana,busuioc si branza rasa; se imparte compozitia in forme mici unse cu unt,deasupra se pun cate 2rosii cherry si se lasa la cuptor...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu legume si branza
Postat de: violeta30 in DulciuriSe curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu sare. Cand au fiert se scurg de zeama, se pune un strat din jumatate din cantitatea de cartofi intr-un vas de yena, se paseaza...Citeste continuarea
Fasole boabe cu costita afumata
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneSe pune fasolea peste noapte la umflat. A doua zi se spala si se pune la fiert in apa clocotita. Se lasa sa fiarba pana da de cateva ori in clocot si se arunca apa. Se mai pune inca o data la...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi frantuzesti
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriSe pun la fiert cartofii in coaja si doua ouaspalate bine. Radem 150 g cascaval, peste care punem cele doua oua crude si smantana, adaugam sare si piper si omogenizam. Luam un vas in care am pus...Citeste continuarea
Tochitură
Postat de: elucubratiiculinare in PorcPulpa de porc se taie cubulețe potrivite și de aceeași mărime. Se pun la prăjit în untura topită amestecată cu ulei. Dacă nu există untură ar fi de preferat ca pulpa să fie...Citeste continuarea
Prăjitura Îngerilor / Angel Cake
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriÎncingem cuptorul de 180 grade C. Ungem cu unt o formă rotundă cu gaură în mijloc și o tapetăm cu făină. Separăm ouăle. Albușul se separă mai bine de gălbenuș când...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca si gem
Postat de: margo in PrajituriAlbusurile se separa de galbenusuri.Din galbenusuri,jumatate din cantitatea de zahar,ulei,samatana,faina,praf de copt,coaja de portocala se face un aluat potrivit de moale.Acesta se intinde intr-o...Citeste continuarea
Ciorba cu legume si prosciutto
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala .Ceapa si rosiile se toaca marunt . Jumatate din ardei se toaca cuburi . Morcovul si radacina de patrunjel se feliaza . Se spala bucata de prosciutto si se...Citeste continuarea
Prajitura fara coacere cu nutella
Postat de: deea2686 in DulciuriDam biscuitii,napolitanele si ciocolata pe razatoarea mica.Amestecam cu nucile sfarimate apoi lasam compozitia deoparte.Batem frisca apoi amestecam cu nutella.Intr-o tava rotunda cu peretii...Citeste continuarea
Paste colorate facute in...
Postat de: simona72 in PasteSi de data asta sa nu credeti ca m-am obosit in a framanta aluatul. Masina de paine este foarte buna pentru a face paste...Am pus faina, sarea, ouale putin batute si colorantul din sfecla in...Citeste continuarea
Chiftele de zucchini cu pesmet
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriDovlecelul se da pe razatoarea mare si se lasa cateva minute in castron. Ceapa o tocam marunt,adaugam morcovul dat pe razatoare,iar dovlecelul ras se stoarce bine,iar patrunjelul se toaca...Citeste continuarea
Ciuperci pleurotus cu smantana la...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCeapa se toaca marunt,se pune cu putin ulei de masline la Multicooker,din Meniu se seteaza Fry 2-3 minute. Ciuperciile se spala bine si se taie fasii,se adauga peste ceapa calita,se mai seteaza...Citeste continuarea
Supa crema de conopida
Postat de: mihaelastanescu in Supe/CiorbeIntr-o tigaie prajiti bacon-ul pana cand devine crocant, cam 6-8 minute. Scoateti baconul pe un prosop de hartie pentru a inlatura grasimea. Topiti untul intr-o cratita incapatoare...Citeste continuarea
Vinete cu piept de pui la cuptor
Postat de: carmen in PuiAm spalat vinetele si le-am feliat in 12 parti pe fiecare. Am incins grill-ul pe aragaz si l-am uns cu ulei de masline. Am copt fiecare felie pe amvele parti. Cele 3 rosii le-am feliat in 12...Citeste continuarea
Salata de peste (pangasius)
Postat de: carmen in PangasiusSe pune apa la fiert cam 2 l si cu o lingurita de sare. Dupa ce se inspecteaza bine pestele sa nu cumva sa aiba ceva oase, se arunca in oala sa fiarba. Cat fierbe dansul, ca e iute tare in ale...Citeste continuarea
Porumbei umpluti cu ciuperci, la...
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri cu carneParlim putin porumbeii pe flacara aragazului si ii spalam bine. Curatam ceapa o tocam, spalam ciupercile si le taiem bucati potrivite. Rosiile le maruntim, ardeiul rosu il taiem cubulete....Citeste continuarea
Placinta STEA cu Nutella
Postat de: andreea91 in DulciuriIn iaurtul caldut se pune drojdia pt a se dizolva Intr-un bol cernem faina pt a obtine un aluat mai fin unde adaugam sarea si zaharul pe care le amestecam bine, galbenusurile, untul topt si...Citeste continuarea
Suc de morcovi, mere si citrice
Postat de: timea in Vegan / Raw veganSpalam bine toate fructele. Portocalele si clementinele le decojim. Morcovii se pot lasa si cu coaja, spalati foarte bine, eu i-am curatat totusi si cand i-am bagat in storcator i-am taiat bucati....Citeste continuarea
Tort stea
Postat de: Criss in TorturiOuale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se...Citeste continuarea
Dorada la cuptor cu legume
Postat de: papabundetot in PesteAm curatat bine pestii si le-am taiat capetele,apoi am luat o tava mare,am tapetat-o cu hartie de copt, inmuiata in apa rece,am asezat pe ea 8 felii de lamaie,2 cate 2,pe lamaie am asezat...Citeste continuarea
Chiftelute cu ricotta in sos
Postat de: papabundetot in VitaAm pus intr-o cratita la foc mic fenelul tocat marunt,cu usturoiul,putin ulei,turmenic,chimen,cardamon,chilly,pastaia de vanilie si le-am lasat sa se caleasca usor.Am adaugat apoi passata de...Citeste continuarea
Fursecuri fragede
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluatul : Margarina la temperatura camerei o mixam pana devine spumoasa,apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana se topeste zaharul.Adaugam oul intreg mixam 1/2...Citeste continuarea
Pastrav curcubeu la gratar
Postat de: madab in PastravCureti pastravii de solzi, de mate, ii speli bine si ii sarezi. Cand gratarul e incins pui pastravii pe gratar, ii lasi sa se rumeneasca pe o parte si dupa ii intorci sa se rumeneasca. Cand sunt...Citeste continuarea
Tochitura moldoveneasca
Postat de: madab in PorcSe taie carnea, carnatul si sunca,se pun intr-o tigaie cu putin ulei, se prajesc si se sareaza dupa gust. Se face mamaliguta si se prajesc ouale. Pofta buna Citeste continuarea
Mujdei de usturoi cu smantana
Postat de: madab in SosuriCureti usturoi , il pisezi si il bati. Adaugi putin otet , ulei , il amesteci si cand a devenit ca o pasta adaugi smantana. E foarte usor de facut , dar si foarte gustos Citeste continuarea
Piure de cartofi
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii, se spala si se taie in cuburi. Se pun intr-un vas, se acopera cu apa si se fierb la foc mediu pana incep sa se sfarame. Pe parcursul fierberii se inlatura spuma care se...Citeste continuarea
Supa de rosii cu perisoare
Postat de: deyutzky in SupeCuratam si spalam toate legumele, apoi le punem le fiert intr-o oala cu apa. Cat timp legumele stau la fiert ne ocupam de perisoare: carnea o amestecam cu orezul, ouale, faina, sarea si...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si nuca de cocos
Postat de: nadea68 in PrajituriEu mai intai am preparat crema de ciocolata dupa instructiuni de pe pachet,dupa care am pus-o in frigider. Ciocolata am razuit-o si am pus-o in congelator. Incepem cu checul :) Intr-un...Citeste continuarea
Tort cu cocos si crema de ananas
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se mixeaza albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Nuc de cocos si faina se amesteca impreuna apoi se toarna peste spuma si se...Citeste continuarea
Coaja confiata de lamaie si portocala
Postat de: simona72 in Sirop / CompotPentru a realiza coaja confiata de lamaie am ales din magazin lamaile acelea mari, pe care eu nu le cumpar niciodata, pentru ca, au un continut scazut de suc, dar contin o coaja groasa. ...Citeste continuarea
Clatite cu crema de branza, nuci si...
Postat de: ralu_ca in PrajituriIntr-un vas am pus branza fagaras amestecata cu esenta, zahar vanilat, stafide (care au fost lasate in prealabil in putin cognac) si nuca. Foile de clatite le-am umplut cu crema de branza si le-am...Citeste continuarea
Cartofi cu pulpe de pui la cuptor
Postat de: botcrina in PuiSe curăţă cartofii, se spală şi se taie în patru pe lungime. Se spală pulpele, se curăţă, apoi se taie în două fiecare. Într-un vas termorezistent se pune ulei,...Citeste continuarea
Brownie de iarna
Postat de: Sylvia in PrajituriPrepararea este extrem de simpla si rapida, in 5 minute este in cuptor . Se topesc in bain marie untul si ciocolata ( luati de pe abur inainte sa fie topit complet si amestecati, in felul acesta...Citeste continuarea
Creveti cu sos de usturoi
Postat de: madab in Fructe de mareAm spalat crevetii si le-am rupt mustatile. Intr-o tigaie mare si adanca am pus untul la topit. Cand acesta s-a incins am pus crevetii, i-am lasat sa se schimbe la culoare si sa lase un suc ca o...Citeste continuarea
Spirale cu spanac
Postat de: mihaelastanescu in Aperitive / GarnituriCuratam spanacul si il spalam bine in cateva ape, Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam spanacul si il lasam sa fiarba pentru 5-6 minute dupa care...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: mihaelastanescu in SalateIntr-un bol zdrobiti pulpa de la cele 2 avocado (curatate de coaja) cu o furculita, adaugati sucul de lime, apoi celelalte ingrediente. Puteti servi guacamole cu chipsuri, sau cu o paine...Citeste continuarea
Muschiulet de porc in sos de...
Postat de: ralu_ca in PorcMuschiuletul l-am taiat felii si l-am asezat in cratita cu 3 linguri ulei, pe care prajit pe ambele parti (cateva minute). Apoi am adaugat pasta de tomate, cartofii, sare, usturoiul taiat feliute...Citeste continuarea
Somn gratinat si broccoli
Postat de: mihaelar63 in PesteRondelele de peste si buchetelele de broccoli se aseaza intr-un vas pentru cuptor si se stropesc cu ulei de masline (eu am spray cu ulei de masline pentru copt). Sarati si piparati Dati vasul...Citeste continuarea
Supa de broccoli
Postat de: cristina1985 in SupeSe fac crutoane din paine (la cuptor sau pe aragaz).Eu am folosit paine toast de secara de la Lidl. Se fierb telina, morcovii si ceapa intregi, iar cartoful bucatele, timp de 40 minute.Se...Citeste continuarea
Pasta de avocado
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriAvocado se taie in doua si se rasucesc cele doua parti pana se desprinde. Se ia samburele si se ia coaja. Se face pasta cu furculita , se adauga sare si ceapa tocata marunt. Citeste continuarea
Rulada cu ciocolata si banane
Postat de: margo in PrajituriAlbusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare,cu praful de sare.Treptat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.Se adauga galbenusurile si se...Citeste continuarea
Tort cu mousse de afine
Postat de: margo in TorturiMai intai se face blatul pentru a avea timp sa se raceasca.Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,ca pentru bezea.Se adauga zaharul,treptat,mixand in...Citeste continuarea
Mancare de limba cu castraveti
Postat de: Bunica in PorcLimba spalata se pune la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa se crape si ridice pielea alba este fiarta. Se scoate si se curata de partea alba. Taie in felii circulare limba. In...Citeste continuarea
Ciorba de pui acrita cu zeama de...
Postat de: Bunica in Supe/CiorbeAripile si spatele de pui portionat,spalat se pun la fiert. Din cand in cand se spumuieste. Cand a plesnit pielea de la incheietura aripei se pun legumele . Legumele spalate...Citeste continuarea
Placinta cu branza
Postat de: Bunica in DulciuriPregatesti intai compozitia de branza. Ouale se mixeaza cu zaharul ,cat sa se amestece bine,adauga branza rasa,iaurtul,coaja de lamaie,vanilia si merisoarele. Tapetam o tava cu hartie de...Citeste continuarea
Tort Mickey Mouse
Postat de: Andrews in TorturiPentru blat luam cele 4 oua si le batem spuma apoi adaugam cate o lingura zahar si amestecam cu mixerul in continuare pana se ingroasa si adaugam untul topit ( intre timp s-a...Citeste continuarea
Tort cu blat de biscuiti si crema...
Postat de: medioto59 in DulciuriPentru blat Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile si merisoarele si amestecam.Punem pe foc o cratita si adaugam laptele,untul,zaharul...Citeste continuarea