Strudel cu visine si branza de vaci

de La Ancuta in Prajituri, 8 Feb 2015 | 7748 vizualizari

 

Deserturile pe care le prefer contin fructe, sau branza iar daca le contine pe ambele, atunci pot sa declar ca este desertul perfect. Asa si cu acest strudel, pe care l-am ochit de ceva vreme la Dia. A fost dragoste la prima vedere...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 100 g unt topit
  • 550 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 linguri smantana
  • 1 borcan de visine fara samburi
  • 150 ml sirop de visine
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 200 g unt topit
  • Pentru topping:
  • 2 oua
  • 4 linguri smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu visine si branza de vaci:

Eu am folosit foi de placinta proaspete pe care vi le recomand. Se lucreaza mai bine cu ele, si nu se rup.

Pentru umplutura de visine scurgem visinele, si pastram 150 ml sirop in care au fost conservate. Peste sirop punem zaharul si amidonul si amestecam pana cand se desface amidonul. Adaugam siropul peste visine si le punem pe foc pana cand incep sa se ingroase. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Pentru umplutura de branza mixam branza de vaci cu ouale, smantana si zaharul. Adaugam coaja rasa de lamaie si vanilia si omogenizam. Pe planul de lucru punem o foaie de placinta, o ungem cu unt topit si mai punem o foaie deasupra. Pe partea scurta punem 2-3 linguri din umplutura de visine, indoim capetele peste
umplutura si apoi rulam.

La fel procedam cu urmatoarele doua foi pe care le umplem cu branza.
Pe planul de lucru punem alte doua foi unse cu unt. Asezam cele doua rulouri, intoarcem capetele si rulam. Dintr-un pachet de foi mi-au iesit trei rulouri, fiecare avand in interior cate un rulou cu branza si unul cu visine.

Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt.
Mixam ouale impreuna cu smantana si ungem rulourile. Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumenesc rulourile deasupra (~30-40 de minute).

Scoatem din cuptor, lasam putin sa se raceasca apoi pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu visine si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

dantes 1

09.02.2015, 13:10

delicios!

mihaelar63 1

09.02.2015, 14:21

Ce frumoase sunt

La Ancuta 1

15.02.2015, 13:01

Va multumesc. Ma bucur ca va place desertul meu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu branza si visine