Foarte buna a iesit pizza mea de ieri, in care am asezonat carnea de pui afumata, de la oala cu untura, cu ciuperci din conserva!
Am inaugurat cu aceasta ocazie tava de la Dr Oetker, de 28/40 cm.
Pentru aluat, sfaramam drojdia intr-un bol, adaugam zaharul si le frecam cu o lingura de lemn, pana la diluare.
Punem laptele la incalzit, doar cat sa suporte degetul si il adaugam peste drojdia din bol, apoi adaugam o mana de faina si omogenizam bine compozitia.
Lasam maiaua 5-10 minute la crescut, apoi punem apa impreuna cu sarea la incalzit, tot cat sa suporte degatul, o amestecam apoi cu uleiul si o turnam incet peste maiaua crescuta.
Incorporam apoi, treptat, faina, obtinanda astfel un aluat moale si usor lipicios, pe care il lasam la crescut nu mai mult de 15 minute. nu trebuie lasat mult, ca la paine, oricum, daca drojdia si faina sunt de buna calitate si proaspete, aluatul nu va da gres.
Intindem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, pentru a o proteja si il ungem cu ketchup.
Pentru umplutura, pe care o preparam cat timp sta aluatul la dospit, incalzim carnea, ca sa nu fie imbibata in grasime, o scurgem bine si o taiem marunt.
Calim ceapa impreuna cu ciupercile in putin ulei, apoi le scurgem si pe ele.
Taiem gogosarul julien, maslinele rondele si feliem cascavalul.
Asezam mai intai carnea peste aluat, apoi ciupercile, maslinele si gogosarul si din loc in loc, feliile de cascaval.
Asestecam cele doua oua cu laptele si le imprastiem deasupra ingredientelor.
Dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Servim pizza calda, cu ketchup.
Pofta buna!
1
Daca este prea mult aluat, cum a fost in cazul meu, puteti face din restul, lipii la tigaie.