Este inca o reteta din seria bun si sanatos, am gandit reteta in asa fel incat sa fie cu multe proteine, legume sanatoase, cu proteine si fibre in acelasi timp si la final m-am straduit sa dau si o forma frumoasa si apetisanta . Daca am reusit inseamna ca se poate : bun, sanatos si gustos in acelasi timp .
Preparea este simpla, tonul se decupeaza in bucati de 50-60 grame si se asezoneaza cu sare de mare si piper alb, il pensulam cu putin ulei de masline si este gata pentru prajit. Fiind un peste "uscat" aveti grija sa nu il lasati prea mult, la interior trebuie sa ramana moale si in mijloc chiar crud.
Legumele se pun in putin ulei de masline , se asezoneaza cu sare de mare si piper alb, ca si condimente am pus niste cimbru verde si fulgi de ardei iute, am vrut sa reiasa aroma rosiilor uscate si de asta ma fost mai zgarcita in condimente. Se lasa sa clocoteasca apoi pret de 5 -8 minute cu putin apa sau supa de legume la foc mic pana scade lichidul si se fac al dente ( nu uitati ca boabele de fasole sunt fierte deja , eu folosesc niste boabe de fasole crude de vara pe care le cumpar congelate si care se fac in 5-8 minute ) .
Spanacul se spala, stoarce si se pune intr-o sita in aburi , in cateva minute este gata, peste el punem in aburi si rafurile de sparanghel pentru un minut nu mai mult pentru ca apoi le sotam la tigaie.
Cand tonul este aproape facut in aceasi tigaie punem varfurile de sparanhel si crevetii , cat sa ii sotam pret de un minut sa prinda putina culoare
Montajul este simplu desi pare complicat :) intr-un inel de inox de montaj, se pune un strat de spanac apoi legumele si la final adaugam un caapc de spanac. Se aseaza pe farfurie bucatile de ton, crevetii si sparanghelul , apoi decoram dupa gust si imaginatie, eu am folosit putin hibiscus si niste flori comestibile. Chiar inainte de servire am asezonat cu un fir de ulei picant , nu ma pot abtine....
Va doresc pofta buna si spor la gatit sanatos si frumos!
1
pensulati putin tonul cu ulie de masline ca sa nu se lipeasca de tava la prajit
2
puneti varfurile de sparanghel peste spanac in aburi, lasati un colt in tava pentru sotat crevetii si sparanghelul, incercati sa folositi un minim de material , este mai practic asa