Briose cu crema de mure

de Lorra in Prajituri, 7 Feb 2015 | 5563 vizualizari

 

Briosele sunt delicioase dar cand vin la pachet cu un mot dulce - cremos, sunt si mai aratoase si mai gustoase :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 400 gr zahar
  • 300 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 5 oua
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • Crema
  • 300 ml frisca lichida
  • 250 gr mure
  • 2 linguri zahar
  • bomboane decor
Portii: 36
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de mure:

Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul pana devine o crema pufoasa.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, putina sare si se amesteca bine cu o lingura de lemn.

La final se adauga coaja rasa de portocala.

Se pregateste tava de briose in care se aseaza hartia speciala si se pune cate 2 linguri din aluat in fiecare forma.

Se coace la foc mediu timp de 20-25 min.

Intre timp se pregateste crema de mure, eu am avut fructele congelate si le-am scos cu doua ore inainte. Tot atunci se pune si zaharul peste ele pentru a-si lasa siropul.

Se dau murele prin blender apoi prin strecuratoare pentru a separa semintele de sirop.

Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu siropul.

Se scot briosele din cuptor si se lasa 15 min. la racit apoi se orneaza cu crema si bomboane.

TIPS-URI

1

Pentru aroma brioselor se poate folosi si coaja rasa de lamaie sau esente.

2

Se pot obtine briose dragalase si gustoase daca sunt decorate cu pasta de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
BRIOSE CU ZMEURA