Ah..ce deliciu! Un aluat de foietaj splendid pentru care m-am inspirat de la Rita Oarga( Comori delicioase- multumeeeesc, e minunat), iar crema imi apartine...va invit la savurat!
Aluat de casa:
Pentru ungerea aluatului:
Crema:
Aluatul se prepara foarte usor:
Se amesteca galbenusurile cu sarea, zaharul pudra si smantana, apoi se adauga faina si se framanta aluatul. Se intinde o foaie subtire pe suprafata de lucru.
Faina si untul moale se amesteca bine, eventual se incalzesc putin pentru a se inmuia usor.
Compozitia se intinde cu dosul lingurii pe foaia de aluat, avand grija sa ungem uniform peste tot.
Rulam aluatul sub forma de sul si il taiem in doua.
Fiecare bucata de aluat se intinde subtire si se aseaza pe foaia de copt...se coace la 200 de grade cateva minute pana se rumeneste. Este cea mai simpla reteta de aluat foietaj si este senzationala! Eu am copt aluatul in tava de cuptor. Vom obtine doua foi de foietaj.
Intre timp am preparat si crema:
Laptele si vanilia se infierbanta intr-un vas larg pe foc mic.
Ouale se mixeaza cu 50 ml lapte rece, cu zaharul, faina si amidonul, apoi se toarna totul peste laptele foarte fierbinte.
Se lasa pe foc 7 sau 10 minute pana se ingroasa bine, apoi se trage vasul de pe aragaz si se adauga untul bucatele. Omogenizam bine si punem crema la rece.
Asamblam cremsnitul si il pudram cu zahar vanilat.
Este ideal sa stea cateva ore bune la rece...asta daca rezistati! :))))