Aperitiv cu branza

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2015 | 7330 vizualizari

 

Bestial!!!! Sincer! Indiferent in ce varianta veti alege sa-l preparati, fie in forma de briose, fie in cea de tarta.......este absolut senzational, berea s-o aveti la indemana!

 

INGREDIENTE

  • 50 gr cascaval
  • 50 gr emmental
  • 50 gr parmezan
  • 50 gr telemea cremoasa
  • inca o canita din branzeturile de mai sus razuite pentru presarat deasupra
  • 100 gr unt gras( 85%)
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana grasa
  • 80 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt(sau 1/2 pliculet) stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • un praf bun de sare
  • chimen( sau rozmarin sau ce va place)
  • unt cat o nuca pentru uns formele
  • Pentru forma de tarta:
  • dublati cantitatile de mai sus
  • adaugati fasii de gogosar murat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu branza:

Reteta este perfecta si nu veti da gres...garantez pentru ea!   :)

Bateti cu un tel ouale si praful de sare si adaugati smantana, amestecati bine.

Radeti branzeturile, mai putin telemeaua cremoasa. Daca folositi o branza mai tare, dati-o pe razatoare.

Topiti untul intr-un vas, apoi adaugati-l peste branzeturi. Puneti compozitia de branza peste cea de ou si smantana si omogenizati. Adaugati faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Ungeti formele cu unt si  turnati compozitia, nivelati usor. Presarati din belsug branzeturi si apoi chimen dupa gustul personal.

In varianta formei de tarta  adaugati fasiile de gogosar.

Va sugerez sa puneti briosele 25 de minute la cuptorul incins la 180 de grade.

 Aperitivul in forma de tarta va sta la cuptor in jur de 40-45 de minute) nu va lasati pacaliti de culoarea rumena de pe margine, poate ramane crud in mijloc. Se poate manca atat cald cat si rece...este deosebit de gustos! Si nu uitati..berea rece!:)

TIPS-URI

1

Mai puteti adauga la aperitiv, felii de ardei gras rosu, galben, verde, somon afumat, sau ce va place: sunca, carnaciori, pastrama...etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu piept de pui si ciuperci