Un desert rapid si delicios!
Se spala bine orezul in mai multe ape. Se pune la fiert impreuna cu apa si praful de sare. Cand a scazut apa se adauga laptele si zaharul si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand laptele a scazut se opreste focul si se acopera oala cu un capac si lasam pentru cateva minute. Apoi punem la rece.
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu coaja rasa de portocala si cele 2 lg de zahar. Se pun galbenusurile peste orez, branza fagaras si merele. Se omogenizeaza bine.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se toarna peste amestecul de orez si cu miscari usoare se amesteca pana se omogenizeaza.
Se pune un vas rotund de yena cu cele 4 lg de zahar pe plita la foc potrivit pentru a se topi zaharul. Se intinde caramelul si pe peretii vasului, apoi se toarna amestecul de orez in vas. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 40 minute.
Se scoate vasul din cuptor, se aseaza un platou peste si cu o miscare rapida se intoarce vasul. Se lasa sa se desprinda de pe peretii vasului, se lasa putin la rece apoi se serveste.
Pofta buna!