A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Croissante cu ciocolata

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Incep prin a va spune ca eu folosesc ingrediente de la LIDL, precum untul si crema de ciocolata(Choco nussa - XXL). Intr-un bol, sfaramam drojdia si adaugam peste ea zaharul. Le frecam cu o...Citeste continuarea

Desert tort Kilimanjaro

Postat de: Criss in Torturi

Bla t: Se separa ouale si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa si uleiul si se spumeaza pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata...Citeste continuarea

Prajitura cu iaurt si marmelada de...

Postat de: andreea91 in Dulciuri

Intr-un bol am batut spuma  ouale cu zaharul pana ce acesta si-a dublat volumul. Adaug iaurtul si mixez, uleiul treptat mixand mereu iar pe urma,  esenta, rasatura de portocalasi...Citeste continuarea

Mazare cu ou

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in unt. Conserva se scurge de zeama,si se adauga peste ceapa calita,punem putina apa si lasam cateva minute sa se inmoaie ceapa la foc mic pana scade...Citeste continuarea

Eclere cu jeleu de portocale si...

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru coji: punem intr-o craticioara cu fund dublu apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot o luam deoparte adaugam toata faina deodata si amestecam energic cu un tel tip para. Lasam sa se...Citeste continuarea

Pizza - asa cum o fac eu - home...

Postat de: carmen in Pizza

Trantesc fix 1 kila de faina in castron si fac o gaura in mijloc unde arunc cu dragoste 3 lingurite de zahar tos si faram un cub de drojdie de 50 grame Budafok. Habar nu am avut ca asa o cheama....Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Ouale la temperatura camerei, se mixeaza impreuna cu sarea pana isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul de dovleac mixand la viteza mica. Adaugam apoi laptele batut mixand la aceeasi...Citeste continuarea

Prajitura cu Pere si Ciocolata...

Postat de: Ina75 in Prajituri

Pregatim un bol in care punem faina, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul, scortisoara, praful de cacao si un varf de lingurita cu sare si amestecam bine toate ingredientele uscate. Taiem...Citeste continuarea

Tort Lepa Brena

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Blatul : freci galbenusurile cu 8 lg zahar, apoi adaugi 3 lg apa, praf de copt, 5 lg faina si 2 lg cacao.Separat bati albusurile cu putina sare, dupa care se amesteca usor cu cealalta compozitie....Citeste continuarea

Friganele de broccoli

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Se pune apa la fiert cu putina sare (1 lingurita). Cand fierbe apa ,se adauga broccoli (taiat in buchetele si spalat) si se lasa 20 minute. Se scoate si se  il zdrobim cu furculita ( dar nu...Citeste continuarea

Aperitiv la tava

Postat de: madab in Pizza

Speli ,cureti si tai marunt legumele ,mezelul , cascavalul si morcovul date pe razatoarea mare. Ciupercile trase la tigaie cu putina sare si dupa taiate marunt. Pui 5 oua si putina faina si...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu carnati de casa

Postat de: madab in Mancaruri cu carne

Legumele le speli, cureti si tai marunt. Calesti ceapa ,morcovii, pastanacul si ardeii ,adaugi cartofii si dupa carnatii si la urma pasta de rosii.  Adaugi apa cat sa fie acoperite legumele ,...Citeste continuarea

Saratele cu chimen

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

Amestecam faina, drojdia  cu untura si aduagam galbenusurile. Framantam aluatul si il lasma sa se odihneasca la caldura cca 30 min. Il intindem cu sucitorul intr-o foaie potrivit de groasa si...Citeste continuarea

Musaca de cartofi

Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne

Pentru sos tocam ceapa marunt cu robotul impreuna cu usturoiul. O punem la calit cu ulei de masline si cand devine sticloasa adaugam carnea tocata. Amestecam si lasam sa se friga putin. Punem...Citeste continuarea

Ciorba cu coaste afumate

Postat de: cristeena20 in Supe/Ciorbe

Costita se spala si se pune in apa cu dafin la fiert. Eu am folosit oala cu presiune si am fiert timp de 20 minute, pana carnea se desprinde cu usurinta.Am scos costitele si am taiat in bucati...Citeste continuarea

Tort colorat

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana nu mai cad de pe tel.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,adaugam bananele si ciocolata maruntita fin,se...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu musli

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Pregatesti formele de briose si le ungi cu unt. Zaharul si apa se pun la foc intr-o oala suficient de mare, pana cand se transforma intr-un sirop care "se leaga" in fir subtire....Citeste continuarea

Piept de porc cu soric crocant

Postat de: simona72 in Porc

Se face o saramura din 2 linguri sare, 2 linguri zahar, 2 linguri marinata macelarului si apa cat sa treaca peste bucata de carne, aproximativ 1 litru. Se amesteca pana se dizolva sarea si...Citeste continuarea

Tort cu portocale si crema de...

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea. Adaugam galbenusurile treptat si mixam dupa...Citeste continuarea

Negresa insiropata

Postat de: cristeena20 in Prajituri

Pregatim forma pe care o ungem cu unt si o imbracam cu hartie de copt. Amestecam ingredientele uscate: faina cu cacaoa si praful de copt.Batem ouale cu zaharul si turnam jumate din lapte,...Citeste continuarea

Tocanita de vitel cu paste

Postat de: cristeena20 in Vita

- Carnea se taie bucatele potrivite; Tocam ceapa marunt si cu 1-2 catei de usturoi o punem la calit cu ulei de masline intr-o cratita.Adaugam si legumele taiate cubulete . Cand prinde culoare...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu afumatura de porc

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Boabele de fasole, bine spalate le punem de cu seara intr-un vas si le acoperim cu apa in cantitate mai mare si dam vasul la frigider. A doua zi, schimbam apa si punem vasul la foc mediu si...Citeste continuarea

Tort Papusa

Postat de: Andrews in Torturi

Dragii mei, blatul eu il prepar asa: Pun ouale intr-un bol, le mixez foarte bine pana isi maresc volumul, adaug zaharul si mixez in continuare pana nu se mai simte zaharul la mixat, apoi...Citeste continuarea

Painici impletite, pufoase, cu lapte

Postat de: comanligia in Piine

Am facut maiaua,am amestecat drojdia cu lingurita de zahar si putin lapte si am frecat pana sa incorporat toata drojdia.Doamna Laura Laurentiu a folosit un alt procedeu si anume:a pus tot laptele...Citeste continuarea

Chiftelute de curcan cu sos marinat

Postat de: ianculubita in Curcan

Intr-un castron se pune carnea,oul batut,ceapa taiata marunt,usturoiul pisat,cartoful fiert si pasat,sau crud ras pe razatoarea cu ochiuri mici,miezul de paine stors,sare,piper,cimbru,verdeata...Citeste continuarea

Cozonac fara framantare

Postat de: Criss in Dulciuri

Drojdia se amesteca cu laptele cald si se lasa deoparte pana incepe sa se umfle. Intr-un vas incapator se pune faina, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, untul topit si uleiul,...Citeste continuarea

Ciocanele imbracate in bacon si...

Postat de: Constelatialeu in Pui

Curatam ciocanele si le spalam bine.Le punem la fiert cu cca 2 l apa si 2 cuburi de maggi. Lasam sa fiarba cca 20 min. Scoatem ciocanelele pe o farfurie si le lasam sa se raceasca putin. Apoi...Citeste continuarea

Tarta cu branza si stafide

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, oul, zaharul si le amestecam cu mana. Adaugam coaja rasa de portocala, praful de sare, praul de copt si faina in ploaie. Framantam usor...Citeste continuarea

Briose cu crema de ananas

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare si zaharul pana ce acesta se topeste. Se pune alternativ cate un pic de ulei si sana, amestecand dupa fiecare. Se adauga coaja rasa de lamaie iar la...Citeste continuarea

Frigarui din piept de pui cu menta

Postat de: mitinita in Pui

Se curata si se spala pieptul de pui, apoi se sterge cu prosoape de bucatarie de unica folosinta. Se taie in cuburi de marime egala, cam de 2 cm. Intr-un bol punem sucul de lamaie, menta,...Citeste continuarea

Pulpa de curcan glazurata cu sos de...

Postat de: margo in Curcan

Carnea se fierbe aproximativ 30 min. in apa cu sare si 2 morcovi. Se scoate din apa, se codimenteaza bine cu sare si piper. Se unge cu miere, se pune intr-o cratita, se toarna vinul alb si se da...Citeste continuarea

Macaroane cu sos si carnita

Postat de: geobucataras in Paste

Pentru inceput tocam ceapa foarte marunt, la fel si ardeii si rosiile, punem la calit toate legumele in foarte putin ulei aprox 2 linguri. Adaugam carnea, vinul si apa, cand incepe sa fiarba punem...Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet. Se incorporeaza apoi ouale si esentele, coaja de citrice iar la sfarsit faina....Citeste continuarea

Nuci umplute

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Aluat: Mixam ouale cu zaharul si sarea, adaugam untura, amoniacul stins in otet, esentele si coaja de lamaie. Omogenizam bine, apoi punem faina treptat pana obtinem un aluat usor de modelat. Din...Citeste continuarea

Chec cu nutella si nuca

Postat de: ela in Prajituri

Topim untul(la microunde). Radem ciocolata. Incalzim putin laptele in care punem cacaoa si amestecam bine,apoi adaugam untul topit si nutela si omogenizam bine. Nuca o macinam grosier,nu...Citeste continuarea

Ravioli de casa cu umplutura de...

Postat de: simona72 in Paste

Daca aveti discurile de raviolii gata facute, totul dureaza extrem de putin. Daca faceti pastele in acelasi timp, timpul de pregatire se schimba...si rabdarea se pierde, in cazul meu...:)))...Citeste continuarea

Bomba de ciocolata

Postat de: ianculubita in Torturi

Pentru blat se pun toate ingredientele in robot iar dupa ce a rezultat o pasta omogena se imparte compozitia in doua forme de semisfera (eu am pus in doua castroane din inox unse cu unt si...Citeste continuarea

Supa crema de napi

Postat de: ianculubita in Supe

In primul rand se curata napii, o munca deloc usoara, se spala si se lasa deoparte in vas; in cratita cu ulei se caleste ceapa julien, usturoi, morcov, telina si napii, toate taiate la intamplare...Citeste continuarea

Coji de portocale confiate

Postat de: Criss in Dulciuri

Portocalele si lamaile trebuie obligatoriu spalate inainte de folosire. Eu le spal cu partea dura a unui burete de vase. Eu am adunat intr-un vas in frigider coji timp de cateva zile. Cu o zi...Citeste continuarea

Tort Tiramisu reteta

Postat de: gaby_d in Torturi

Tiramisu reţetă originală Pentru blat incepeti prepararea mixand spuma untul impreuna cu zaharul. Mixati pana se topeste zaharul. Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare....Citeste continuarea

Vita Bourguignon

Postat de: Toamna07 in Vita

Este ideal sa marinam carnea timp de 12 ore,dar daca va grabiti o vom marina macar 30 de minute. In urma acestei marinari carnea de vita se va fragezi si va prinde un gust si o culoare deosebita....Citeste continuarea

Prajitura cu branza ricotta,frisca...

Postat de: Toamna07 in Prajituri

Pentru ornat aveam nevoie de 250 g frisca pe care o amestecam cu 3 linguri de iaurt de fructe (mango,piersici,caise...) Mango se coace foarte bine daca il tineti doua zile inchis intr-o punga...Citeste continuarea

Spaghetti mit Tomatensauce

Postat de: pity19 in Spaghete

Punem spaghetele la fiert in apa cu sare ; Taiem kaizerul feliute mici ; Punem la incins o tigaie cu putin ulei in care turnam ciupercile scurse de zeama si kaizerul ; Amestecam din cand in...Citeste continuarea

Pastrav cu Bacon (Reteta Video...

Postat de: Ina75 in Pastrav

Incalzim cuptorul. Aranjam 6 felii de bacon una langa alta, usor suprapuse. Punem deasupra baconului un pastrav. Condimentam pestele cu sare si piper macinat in interior si pe exterior....Citeste continuarea

Prajitura cu visine si migdale

Postat de: adellyna in Prajituri

Blat Tocam migdalele Separam ouale Batem albusurile spuma Intr-un vas adaugam zaharul, apa, pudra de cacao si lasam la foc mic pana devin un sirop. Lasam sa se raceasca si incorporam...Citeste continuarea

Paste cu spanac , legume si leurda

Postat de: mihaelar63 in Paste

Pastele se fierb in apa clocotita si sarata respectand instructiunile de pe pachet . Intr-o tigaie mare incapatoare se pune untul si legumele congelate . Se respecta timpul de preparare indicat...Citeste continuarea

Cosulete din foietaj, cu de toate

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Intindem usor foaia de aluat, dezghetata complet si o taiem in patrate cam cat sa incapa in formele de briose. Mie mi-au iesit 12 patrate. Asezam patratele in formele de briose adunandu-le mai...Citeste continuarea

Crap pe pat de zacusca, la cuptor

Postat de: medioto59 in Crap / Caras

    Punem intr-o oala la fiert fasolea cu un praf de sare.     După ce a dat intr-un clocot aruncăm apa, punem fasolea in altă apă fierbinte cu un praf de...Citeste continuarea

Briose cu ton si varza de bruxelles

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Punem la fiert in apa cu sare si putin ulei varza de bruxelles. Fierbem circa 7-8 min dupa care scoatem varza si o lasam la scurs. Punem ouale intr-un vas, le amestecam cu un praf de sare...Citeste continuarea

Crema catalana by Gordon Ramsay

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Intr-un vas pe foc mic se pune laptele,smantana,coaja de citrice,scortisoara si se lasa 1-2min dupa care se da deoparte,se acopera sa se infuzeze aromele dar si sa se raceasca In acest timp,se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

pe 01.10 la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 01.10 la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]