Lasam creierul in apa rece pentru 1-2 ore si il curatam bine de pielite si resturi de oase.Il scurgem intr-o sita.Intr-o oala punem apa cu putina sare si 1 lingura otet si fierbem creierul cam 10 minute. Scurgem creierul intr-o sita pastrand zeama.Il lasam sa se raceasca si il taiem mai marunt.
Scurgem ciupercile, le clatim bine cu apa rece, apoi le scurgem din nou si le tocam mai marunt.
Fierbem orezul pana este aproape gata in apa rece cu un praf de sare si il scurgem.
Amestecam creierul cu ciuperile, orezul fiert,sare, piper si 1-2 linguri ulei.
Intr-o craticioara punem apa cu 1 lingura otet si o dam in clocot. Oprim focul , apoi trecem pe rand foile de salata spalate.Umplem foile de salata cu cate 1 lingura de amestec de creier si ciuperci.
Mixam conserva de rosii si o punem la fiert cu cimbru,2 foi de dafin, piper macinat, sare dupa gust si putin din zeama in care a fiert creierul.Dam cateva clocote. Asezam sarmalele intr-o tava, turnam deasupra sosul de rosii si dam tava la cuptor pentru 20-30 de minute.
Servim sarmalele cu smantana sau iaurt.