O nouă achiziție, o nouă provocare. Am ochit tava asta de ceva timp pe internet:D S-a nimerit ca să ne unim mai multe colege să facem o comandă online, pentru diverse chestii pentru bucatarie :D Ei, când au văzut ce tavă am comandat, toate au vrut :D, așa că am pus în coșul de cumpărături 7 tăvi :d M-au sunat cei de la firmă, din păcate n-au decât patru disponibile :D Greu a fost să renunțe unele fete, mă rog cele care vroiau două, au fost de acord:d așa că a mai rămas problema de o tavă :( M-am dat lovită că renunț eu :D, dar au sărit fetele, nuu tocmai tu ;) În final ne-am înțeles și am găsit un nou site ce comercializează aceste tăvi. Vă asigur că nu veți face o investiție proastă, prețul e undeva între 30-40, dar se merită ;) No, gata cu vorbăria și spor la treabă! ;)
Ceapa curățată și tocată mărunt se pune la dinstuit cu puțină apă și ulei de măsline, se adaugă apoi ardeiul kapia tocat mărunt, țelina apoi de asemenea tocată, usturoiul mărunțit, baconul tocat, asezonându-se de sare, piper și boia. După ce s-au îmbinat toate ingredientele se adaugă ouăle și grișul, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se lasă la odihnă cca. 10 minute. Între timp se pregătesc ciupercile umplute pentru topping. Rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/ciuperci-umplute-la-cuptor-17984.html. După odihnă, amestecul de carne tocată se așează în tava special pentru preparate din carne tocată :D, sau într-o formă de chec tapetată cu foaie de pergament și se ornează cu ciupercile umplute și cașcavlul ras. Checul se pune al copt în cuptorul preîncins, cca.20 de minute la 200 grade, apoi încă cca. 10 minute la 180 grade. Checul se poate servi rece sau cald, simplu sau cu garnitură. Spor și poftă bună!
1
puteți folosi și alte ingrediente pentru umplutură, baza rămâne amestecul de carne tocată