Supa crema de dovlecel

de Catalina L in Supe, 11 Feb 2015 | 2485 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg de dovlecel
  • 5 cartofi,
  • 1 ceapa,
  • 1 catel de usturoi
  • 1 cub pui Knorr
  • sare mare, piper proaspat macinat,
  • 3 linguri de smantana,
  • 1 frunza de dafin, cimbru.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovlecel:

Dovlecelul se goleste de seminte si nervuri si se taie patrate medii.

Se curata cartofii,ceapa si usturoiul.

Se pune totul la fiert la oala minune intr-o cantitate mai mare de apa pentru 20-30 minute.

Se strecoara totul pastrand apa in care a fiert.

Se scoate frunza de dafin si se mixiaza adaugand apa progresiv pana se obtine o crema. 

Se adauga smantana si optional 3 cuburi de branza topita.Se mixiaza.

Se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat.

Se serveste fierbinte cu felii subtiri de pain sau cu crutoane.

TIPS-URI

1

Se poate congela daca vreti

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de cartofi cu fructe de mare