Lamele de calamar cu sos alb

de Panacris in Fructe de mare, 10 Feb 2015 | 11881 vizualizari

 

Pe lângă ”porcării” ne mai delectăm și cu preparate din pește;) Bineînțeles gătite nesănătos ca să fie gustos :D De data asta, am dat prăjeala pe un sos din smântână, aromat cu verdețuri;)

 

INGREDIENTE

  • lamele de calamar cca 300 g,
  • unt cca. 50 g,
  • vin alb demisec cca 200 ml,
  • amidon alimentar cca 2 linguri,
  • smântână de gătit cca. 3 linguri,
  • verdețuri,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamele de calamar cu sos alb:

Lamelele de calamat se sotează rapid în unt și vin, cca. 5 minute la foc rapid, într-o tigaie înaltă, de preferință cu strat ceramic. Apoi se dizolvă amidonul în smântână și cca. 4 linguri de apă rece, se adaugă peste calamar, se lasă la gătit acoperit cca. 4-5 minute, se asezonează de sare, piper și verdețuri, se ma lasă la gătit cca. 5 minute, la foc moale.

Se servește imediat, simplu sau alături de garnitură din orez.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lamele de calamar cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Calamar pane in cosulete de paine