Placinta cu branza sarata

de Gicuta in Dulciuri, 12 Feb 2015 | 4525 vizualizari

 

Acest aluat nu se lasa la dospit, se pot pune diverse umpluturi( branza dulce,mere, dovleac)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana de apa (lapte)
  • 1lg zahar
  • 4lg ulei
  • un cubulet drojdie proaspata
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (cca 500g)
  • Pentru uns:
  • 4 lg ulei
  • 50 g untura sau unt gras
  • Pentru umputura:
  • 500-600g telemea de vaca sau oaie
  • 2 oua
  • Pentru finisat:
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza sarata:

Preparare aluat:      

Se pune faina intr-un castron si se face  o gaura in mijloc unde  se toarna apa calduta,oul batut cu praful de sare    si zaharul, drojdia dizolvata in putina apa calduta si la sfarsit uleiul.      

Se amesteca si se framanta pana obtinem un aluat elastic.      

Intre timp batem ouale, radem branza si amestecam.      

Pentru foile de placinta procedam astfel:      

Dupa ce am framantat aluatul il impartim in opt.      

Intindem cate o foaie, sa fie cam cat o farfurie .      

Punem o foaie pe masa ,o ungem cu untura amestecata cu ulei(untul) si punem peste ea alta foaie si o dam deoparte.  

La fel  procedam si cu celelalte foi.            I

n final vor iesi din opt doar patru foi pe care le vom intinde foarte bine. Se intinde pe toata suprafata foii branza si se ruleaza din ambele capete,intalnindu-le la mijlocul acesteia. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incins aproximativ 35 minute, pana se rumenesc usor.                  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza sarata