Acest aluat nu se lasa la dospit, se pot pune diverse umpluturi( branza dulce,mere, dovleac)
Preparare aluat:
Se pune faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc unde se toarna apa calduta,oul batut cu praful de sare si zaharul, drojdia dizolvata in putina apa calduta si la sfarsit uleiul.
Se amesteca si se framanta pana obtinem un aluat elastic.
Intre timp batem ouale, radem branza si amestecam.
Pentru foile de placinta procedam astfel:
Dupa ce am framantat aluatul il impartim in opt.
Intindem cate o foaie, sa fie cam cat o farfurie .
Punem o foaie pe masa ,o ungem cu untura amestecata cu ulei(untul) si punem peste ea alta foaie si o dam deoparte.
La fel procedam si cu celelalte foi. I
n final vor iesi din opt doar patru foi pe care le vom intinde foarte bine. Se intinde pe toata suprafata foii branza si se ruleaza din ambele capete,intalnindu-le la mijlocul acesteia. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incins aproximativ 35 minute, pana se rumenesc usor.