Somon cu sos de iaurt

de elucubratiiculinare in Somon, 11 Feb 2015 | 6704 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 medalioane somon
  • 1 lămâie
  • 150 g iaurt natur
  • 1/2 lingură ulei de măsline
  • 1/2 linguriță muștar Dijon
  • 1/2 căpățână usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de iaurt:

Condimentăm somonul cu sare și piper. Se stropește cu zeama de la 1/2 lămâie. Se așează pe plita sau grătarul încins câte 2-3 minute pe fiecare parte. Când este gata se scoate pe un platou.  

Se curăță usturoiul și se zdrobește cu ajutorul unui mojar. Se adaugă și un praf de sare pentru a se zdrobi mai ușor. Adăugăm muștarul, uleiul de măsline, zeama de la o 1/2 lămâie și iaurtul. Amestecăm până la omogenizare. Condimentăm cu sare și piper. În sos se mai poate adăuga și o felie de lămâie tăiată fin cu tot cu coajă. - dacă nu vă place gustul amărui al cojii de lămâie aceasta se poate înlătura. Se ornează farfuria cu bucăți de lămâie și felii de castravete murat. Mie întotdeauna somonul mi se pare foarte grețos (în sensul bun al cuvântului) și de aceea adaug multe acrituri pe lângă. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Salata de somon afumat cu oua