Prajitura Figaro

de susu in Prajituri, 11 Feb 2015 | 9324 vizualizari

 

Reteta de Lavinia http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-figaro-50874.html

O minunatie de prajitura, pe cat de urata mi-a iesit mie pe atat de gustoasa a fost, o am de mult pe lista si iata ca i-a venit randul cred ca e in genul prajiturii de mere cu blat de gris care tot asa nu pre e aspectuoasa dar foarte buna, o s-o mai fac si cu alte tipuri de gem

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 175 g unt
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 galbenusuri
  • 1 lgt coaja de portocale
  • 1 lgt coaja de lamaie
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • Glazura:
  • 1 borcan gem de caise(400 g )
  • 5 albusuri
  • 250 g de zahar
  • 200 g nuci macinate
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Figaro:

 Mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat apoi adauga treptat cate un galbenus mixand bine dupa fiecare. Adauga coaja de citrice, praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie si faina cernuta in prealabil.

Tapeteaza o tava de  (25/35) cu hartie de copt, ,pune aluatul si niveleaza-l bine cu o spatula. Intinde dulceata peste aluat si intre timp pregateste bezeaua cu nuci..Bate bine albusurile spuma  cu un praf de sare si o lingura zeama de lamaie.folosind viteza mai mica. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea foarte tare si lucioasa. timp in care maresti viteza. Adauga esentele si mai mixeaza 1 minut.

Nuca se da putin la cuptor sa se rumeneasca usor, se macina fin 1/2 din cantitate si restul se pune intr-o punga si se zdrobeste usor cu ciocanul, astfel vom avea si bucati mai mari. Pune nuca macinata si amesteca usor cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri. Pune bezeaua peste gemul de caise ,niveleaza bine si da prajitura in cuptorul preincalzit pentru aprox.  40 de minute. Ca sa nu aveti surprize cu aluatul puteti pune mai intai aluatul 20-30 de minute dupa care puneti gemul si bezeaua si mai puneti vreo 15-20 min pana se rumeneste bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si gem