Cartofi Duchesse

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2015 | 5033 vizualizari

 

O rețetă din seria cine n-are de lucru, își face :D A mai rămas ceva piure prin frigider de duminică, și îl tot alergam prin frigider :D Ca să nu-l mai reâncălzesc la microunde, mi-am adus aminte de rețeta asta, ce mă tot bântuia ;) Zis și făcut ;) Noroc că am avut liber și m-am jucat un pic cu poșul ;) Bună treabă, data viitoare voi completa și cu ceva brânzeturi. De data asta rețeta a fost clasică ;)

 

INGREDIENTE

  • piure de cartofi cca. 850 g, (cartofi fierți cca. 700g , unt. 20 g și smântână 100 g, zdrobiți ca să se obțină piure),
  • ouă 2 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Duchesse:

Piureul din cartofi, se amestecă energic cu cele două ouă, se asezonează de sare și piper, apoi se umple poșul și se trece la treabă. Se formează mici ”bezele” din cartofi, ce se dau la copt într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cca. 20 de minute la 200 grade. Se servesc ca atare, calde sau reci, sau ca și garnitură lângă preparate din carne. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Duchesse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

anca_rm 1

11.02.2015, 10:30

hmm ce frumos ti-au iesit

Xandrinne 1

13.02.2015, 21:39

Yummy-yum!

scortisoara 1

14.02.2015, 14:25

sunt tare buni, i-am facut si eu , ti-au iesit foarte frumosi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]