Tort cu ananas si mango

de katty in Torturi, 10 Feb 2015 | 5368 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri faina
  • blat de albusuri:
  • 3 albusuri,
  • 3 linguri zahar,
  • 6 linguri nuca cocos,
  • 1 lingura amidon
  • crema :
  • 250 gr crema de branza,
  • 280 ml iaurt,
  • 2 banane coapte,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • 5 linguri zahar pudra,
  • 200 ml smantana de frisca,
  • 1 plic gelatina
  • decor:
  • 3 galbenusuri,
  • 3 linguri zahar,
  • 1 plic gelatina,
  • 2-3 linguri nuca cocos
  • 1 compot ananas
  • 1 compot mango
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas si mango:

Preparam mai intai primul blat. Separam albusurile si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, omogenizam compozitia, apoi cernem faina. Amestecam usor cu o lingura de lemn.Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pana trece proba scobitorii. Scoatem blatul si il lasam la racit.

Pentru blatul de albusuri batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos si amidonul si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam compozitia in aceeasi forma in care am copt primul blat.Punem blatul la cuptor pana se rumeneste usor.Scoatem blatul si il lasam la racit .

Scurgem separat compotul de ananas si compotul de mango. Hidratam gelatina cu 2 linguri zeama de la compotul de ananas. Infierbantam gelatina intr-un castronel la cuptorul cu microunde sau bain marie, fara a o fierbe. Mixam bananele cu zeama de lamaie.Amestecam branza  cu iaurtul, bananele mixate si zaharul pudra.Adaugam o lingura crema in gelatina, amestecam rapid , apoi turnam gelatina in crema. Omogenizam bine. Batem smantana si o amestecam cu restul compozitiei.

Montam tortul intr-o forma putin mai mare decat cea in care am copt blaturile.Asezam primul blat pe care il insiropam cu zeama de la compotul de mango.Intindem 1/2 din crema si jumatate din bucatile de ananas, eventual taiate putin mai mici. Asezam blatul de albusuri,3/4 din crema ramasa,1/2 din cantitatea de  mango taiat cubulete, apoi acoperim cu restul de crema.

Dam tortul la frigider pentru cel putin o ora. Scoatem tortul din forma si il asezam pe un platou. Amestecam galbenusurile cu zaharul pana isi maresc volumul, apoi adaugam 150 ml zeama de la compotul de ananas. Punem compozitia intr-un vas cu fundul dublu la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroase. Intre timp hidratam gelatina in 2 linguri apa rece.

Dam jos crema si adaugam gelatina. Amestecam energic. Mixam fructele ramase de ananas si mango si le adaugam in compozitie. Lasam sa se raceasca usor creama, apoi o turnam cu o lingura peste tort.

Ornam cu fulgi de cocos si lasam tortul la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas si mango" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mango si fructul pasiunii