O reteta mai neobisnuita poate, dar e gustoasa. Daca doriti sa faceti un preparat mai deosebit, puteti incerca si aceasta reteta. Nu veti regreta!
Pentru gnocchi:
Pentru sos bechamel:
Prima data pregatim gnocchi. Punem laptele la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga sarea si faina si se amesteca energic sa nu se formeze cocoloase. Se amesteca pana compozitia se desprinde de pe peretii vasului. Se ia de pe foc si se lasa sa se mai raceasca. Se adauga apoi ouale si se amesteca bine. Se pune compozitia in pos. Intru-un vas punem apa la fiert. Cand fierbe, pinem in ea gnocchi. Se impinge compozitia din pos si se taie cu cutitul, in marimea dorita.
Cand gnocchi se ridica la suprafata se scot cu spumiera si se pun intr-o tava unsa cu unt. Pregatim apoi sosul bechamel. Punem un vas pe foc, adaugam untul si faina. Se amesteca mereu pana faina isi schimba culoarea, dar foarte putin. Adaugam apoi treptat laptele. Se sareaza si se pipereaza. Sosul bechamel se toarna peste gnocchi. Deasupra presaram parmezan ras. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pana se rumeneste frumos! Sper sa va placa!