A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Cheesecake cu ciocolata

Postat de: susu in Prajituri

De preferat  branza fina si nu de vaci, ciocolata de buna calitate si sa folositi doar biscuiti digestivi. Eu am pus doua pachete cu aroma de scortisoara si restul simpli. I-am macinat la...Citeste continuarea

Snitele cu parmezan

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Pieptul spalat si uscat in prosop de hartie se feliaza subtire si se bate ca pentru snitel. Se sareaza usor pe ambele parti. Ouale se amesteca cu telul cu un praf bun de sare( dupa gust), se...Citeste continuarea

Supa de vita cu hrisca -la Multicooker

Postat de: mihaelar63 in Supe

Spalati  cuva aparatului pentru prima folosire . Perfect uscata o puneti in locasul ei . Racordati aparatul la reteaua electrica .Puneti ulei in cuva .Selectati  tasta  Meniu , apoi...Citeste continuarea

Desert brownies Nutella

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Negresa se prepara extraordinar de simplu: Incalzim nutella intr-un vas pe foc mic pana o infierbantam usor si o aducem la stadiul fluid. Avem grija sa nu o dam in clocot sub nicio forma! O...Citeste continuarea

Chec din carne tocata cu morcov

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Morcovii ii curatam, ii spalam si ii punem la fiert. Ii fierbem cam pe 3/4, ii scurgem de apa si ii lasam la racorit. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele. Mararul si patrunjelul il spalam,...Citeste continuarea

Pui cu rosii si usturoi la tigaie

Postat de: timea in Pui

Calim ceapa si ardeiul in 2-3 linguri de ulei apoi adaugam carnea taiata cubulete si calim cateva minute si bucatile de pui. Turnam vinul si apa, adaugam sarea si piperul si lasam sa fiarba...Citeste continuarea

Lamele de calamar cu sos alb

Postat de: panacris in Fructe de mare

Lamelele de calamat se sotează rapid în unt și vin, cca. 5 minute la foc rapid, într-o tigaie înaltă, de preferință cu strat ceramic. Apoi se dizolvă amidonul în...Citeste continuarea

Cartofi Duchesse

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Piureul din cartofi, se amestecă energic cu cele două ouă, se asezonează de sare și piper, apoi se umple poșul și se trece la treabă. Se formează mici ”bezele” din cartofi, ce...Citeste continuarea

Mazare cu carne la cuptor

Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carne

Se toaca ceapa cubulete, curatata si spalata in prealabil, se pune in vasul de yena impreuna cu morcovul tocat si el cubulete. Turnam mazarea si saram intreg continutul de legume amestecand....Citeste continuarea

Chec aperitiv cu carne tocata

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Ceapa curățată și tocată mărunt se pune la dinstuit cu puțină apă și ulei de măsline, se adaugă apoi ardeiul kapia tocat mărunt, țelina apoi de asemenea tocată, usturoiul...Citeste continuarea

Budinca de gris

Postat de: susu in Dulciuri

Se scot ouale din timp sa se incalzeasca. Batem galbenusurile treptat cu cei 100 gr zahar si coaja de citrice dupa care adaugam grisul in ploaie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si...Citeste continuarea

Chilli con carne

Postat de: simona72 in Mancaruri cu carne

Se spala carnea, se zvanta, se taie cuburi. Se cuarata ceapa, se taie in sferturi si se pune in bolul robotului de bucatarie. Se adauga usturoiul curatat de coaja si ardeiul iute curatat de...Citeste continuarea

Sarmalute dietetice cu carne de pui

Postat de: susu in Pui

Tocam ceapa marunt, morcovul si albitura le radem fin dupa care le calim pe rand. Punem si orezul, condimentele si apoi carnea. Am folosit 1 lgt curry, 1 lgt boia, cimbru, vegeta, sare, etc. Punem...Citeste continuarea

Tort cu ciocolata -Tuxedo

Postat de: andaoana in Torturi

Blat: Pregatim doua tavi de tort de aceiasi dimensiune. Daca nu aveti doua atunci se pot coace pe rand doua blaturi,dar va trebui sa pregatiti de doua ori sau il coaceti intr-o singura...Citeste continuarea

Cornuri cu salam,sunca si cascaval...

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in laptele cald. Faina se pune intr-un bol, se adauga 4 oua, laptele cu zaharul si drojdia dizolvata, untul. Se framanta un aluat elastic. Se lasa la dospit...Citeste continuarea

Papricas de pui

Postat de: reisnaor_2006 in Pui

Ceapa se toaca  si se caleste in ulei pana se inmoaie si devine sticloasa.Adaugam  pulpele de pui si se prajesc bine  pe ambele parti. Adaugam sare, piper , boia si  600 ml apa...Citeste continuarea

Varza dulce cu ciolan afumat

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne

Varza  se toaca marunt.Ciolanul se foloseste fiert de 3 sferturi in apa cu sare.Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa tocata marunt, apoi varza  tocata marunt. Se amesteca...Citeste continuarea

Sarmale cu creier si ciuperci in...

Postat de: katty in Porc

Lasam creierul in apa rece pentru 1-2 ore si il curatam bine  de pielite si resturi de oase.Il scurgem intr-o sita.Intr-o oala punem apa cu putina sare si 1 lingura otet si fierbem creierul...Citeste continuarea

Chec cu ananas

Postat de: katty in Dulciuri

Scurgem compotul de ananas. Intr-un castron punem fructele si le acoperim cu sirop de ananas.Amestecam din cand in cand pentru a hidrata bine fructele. Intr-un castron amestecam faina,...Citeste continuarea

Tort cu ananas si mango

Postat de: katty in Torturi

Preparam mai intai primul blat. Separam albusurile si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam...Citeste continuarea

Guguluf cu ciocolata

Postat de: andaoana in Dulciuri

Ciocolata impreuna cu laptele si untul le punem pe foc si amestecam pana cand se topeste toata ciocolata . Dam  deoparte si lasam sa se racoreasca. Intr-un vas cu pereti inalti spargem ouale...Citeste continuarea

Chec aperitiv de branza

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Taiem pieptul de pui in cubulete mici, pe care le punem la fiert in apa cu putina sare . Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam boabele de mazare.Scurgem pieptul de pui si mazarea si le lasam sa...Citeste continuarea

Supa de rosii cu dovleac

Postat de: katty in Supe

Tocam ceapa  si tijele de telina fin si le punem la calit in uleiul incins.Cand incep sa se inmoaie adaugam cuburile de dovleac, pe care le lasam cateva minute, amestecand usor in ele....Citeste continuarea

Prajitura cu mere si afine

Postat de: katty in Dulciuri

Mixati ouale cu zaharul  si  un praf de sare pana devin spumoase,adaugati uleiul,laptele ,esenta de vanilie,apoi  cerneti faina amestecata cu praful de copt. Turnati jumatate din...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata si merisoare

Postat de: katty in Dulciuri

Bateti spuma untul cu zaharul,apoi adaugati pe rand galbenusurile,unul cate unul,ciocolata topita la bain-marie,esenta de cafea.Cerneti  deasupra faina amestecata cu praful de copt si cacaua...Citeste continuarea

Supa de boabe

Postat de: katty in Supe

Se pune fasolea la inmuiat de cu seara .A doua zi se scurge si se pune la fiert in apa rece .Se schimba apa ,apoi se pune din nou la fiert in apa calda impreuna cu crenguta de cimbru.Se lasa la...Citeste continuarea

Pulpa de porc cu sote de legume

Postat de: katty in Porc

Se spala carnea ,se taie cuburi si se pune la marinat cu sosul de soia, 2 linguri ulei ,sare si piper pentru cateva ore.Se scoate carnea si se rumeneste usor pe toate partile in putin ulei bine...Citeste continuarea

Malai macedonean

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Bateti ouale bine cu putina sare,apoi adaugati pe rand iaurtul,uleiul, spanacul usor decongelat ,telemeaua ,smantana malaiul ,faina  cernuta si praful de copt.Omogenizati bine compozitia...Citeste continuarea

Salata de orez cu ton

Postat de: katty in Ton

Fierbeti orezul in apa cu sare 12 minute ,apoi scurgeti apa  si treceti-l printr-un jet de apa rece.Lasati-l in sita sa se raceasca.Mazarea o puneti la fiert ptr cateva minute in apa cu sare...Citeste continuarea

Creier cu ceapa si ou

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Puneti creierul in apa rece ptr o ora .Daca este nevoie schimati apa  pentru a scoate tot sangele.Scoateti cu grija pielitele si eventualele oase si lasati creierul la scurs intr-o sita...Citeste continuarea

Supa crema de broccoli

Postat de: katty in Supe

Puneti buchetelele de broccoli la fiert in apa cu putina sare pana se inmoaie.Daca folositi broccoli proaspat va trebui sa il fierbeti ceva mai mult decat pe cel congelat .Opriti cateva buchetele...Citeste continuarea

Legume cu sos de soia si orez

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Tai morcovul rondele subtiri , prazul felii groase de 1 cm ,ardeiul gras fasii.Incinzi uleiul intr-o tigaie ,adaugi  morcovul ,lasi cateva minute,amestecand usor ,adaugi apoi prazul ,ardeiul...Citeste continuarea

Tort cu crema de iaurt si afine

Postat de: katty in Torturi

Pentru blat separati ouale ,apoi bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare.Adaugati zaharul si bateti in continuare pana zaharul se topeste si capata consistenta unei smantani...Citeste continuarea

Inimioare cu cascaval

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Pui faina intr-un castron,adaugi untul  bucatele si amesteci bine.Adaugi cascavalul ras,uleiul,otetul,sarea si sifonul.Framanti cu mana pana vei obtine un aluat uniform (15 minute).Dai la...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci

Postat de: deyutzky in Pui

Spalam bine carnea si o taiem bucatele, apoi o calim intr-o tigaie cu putin ulei. Scoatem carnea pe un platou, punem ciupercile (spalate, curatate si taiate felii) in aceeasi tigaie si le calim...Citeste continuarea

Coronita de carne

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

L-am pus la cazne zilele astea pe Thor ;) Adică robotul planetar. În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul de măsline, se pornește robotul, și se amestecă...Citeste continuarea

Budinca de orez cu mere si caramel

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se spala bine orezul in mai multe ape. Se pune la fiert impreuna cu apa si praful de sare. Cand a scazut apa se adauga laptele si zaharul si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand laptele a scazut se...Citeste continuarea

Fasolea fermecata - cu ciolan afumat

Postat de: mihaelar63 in Porc

Ciolanul se  porttioneaza si se opareste in apa clocotinda  5 minute . Se scurge de apa . Fasolea  boabe se spala si se fierbe 10 minute in apa cu o lingurita de bicarbonat . Se...Citeste continuarea

Fleica la tava cu bere

Postat de: MotanLaOale in Porc

Bucata de fleica dezosata se taie fasii de 1,5-2 cm. Se pune uleiul intr-o tava si se pun bucatile de fleica. Se presara cu sare, piper si boia pe ambele parti. Se toarna berea in tava....Citeste continuarea

Paste cu branza brie si rosii uscate

Postat de: luminita20_2006 in Spaghete

Se pune apa la fiert iar cand da in clocot se adauga pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg de apa si se amesteca cu ingredientele de mai sus plus...Citeste continuarea

Paine si chifle cu lapte acru si...

Postat de: mihaelar63 in Piine

Pentru reusita framantarii ingredientele trebuie sa fie la temperatura mediului ambiant . Daca laptele acru este la rece se aduce din timp in bucatarie . Mixati laptele acru cu drojdia , sare ,...Citeste continuarea

Tocana de cartofi de post

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de post

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se curata, se spala si se taie patratele. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste...Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata

Postat de: andaoana in Dulciuri

Ciocolata o rupem bucati si o punem pe foc impreuna cu untul. Amestecam pana cand se dizolva , luam de pe foc si lasam la racit putin . In acest timp batem ouale cu zaharul pana cand nu se mai...Citeste continuarea

Brownies cu nuci

Postat de: daniastefania in Prajituri

Se cerne faina cu cacao si praful de copt. Ciocolata se topeste pe bain-marie impreuna cu untul, apoi se lasa la racit. Zaharul se mixeaza bine cu ouale pana se deschide la culoare. Se adauga...Citeste continuarea

Ciorba de coaste de porc

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Coastele se spala. Ceapa se curata si se toaca. Zarzavatul se curata si se toaca. Ardeii se se curata si se taie patratele. Cartofii se cutata si se taie cuburi. Rosiile se spala si...Citeste continuarea

Ton la gratar cu legume si spanac...

Postat de: Sylvia in Ton

Preparea este simpla, tonul se decupeaza in bucati de 50-60 grame si se asezoneaza cu sare de mare si piper alb, il pensulam cu putin ulei de masline si este gata pentru prajit. Fiind un peste...Citeste continuarea

Pulpa porc dulce-acrisoara

Postat de: mosuletulene in Porc

1. Am zdrobit intr-un mojar de lemn sare bruta si piper verde, foarte bine, cu care se presarat bine carnea. Intr-o tigaie incinsa cu ulei se pune bucata de carne sa se rumeneasca frumos pe toate...Citeste continuarea

Tarta cu ciocolata si banane

Postat de: mitinita in Prajituri

Preparam mai intai budinca. Punem laptele la fiert, impreuna cu zaharul. Amestecam putin lapte cu continutul plicului de budinca. Cand incepe sa fiarba laptele, adaugam budinca de ciocolata si...Citeste continuarea

Pui cu mazare si galuste

Postat de: cristeena20 in Pui

Puiul se transeaza in bucati mai mici. Pentru ca eu am avut un pui de casa mare, am folosit doar jumate. Dar puteti folosi unul mic din comert. Dupa ce l-am transat l-am temperat cu condimente:...Citeste continuarea

Muffins de lamaie insiropate

Postat de: cristeena20 in Prajituri

- Amestecam zaharul, vanilia  cu ouale si coaja rasa de lamaie pana devin spumoase . Adaugam iaurtul si untul topit, mixand la viteza mica. Apoi adaugam faina amestecata in prealabil cu...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]