Cornuri cu gem

de Irina in Dulciuri, 2 Mar 2015 | 4826 vizualizari

 

Imi aduc aminte de vremea copilariei, cand venea bunicul la noi, incarcat cu bunatati din gospodaria lui. Tin minte borcanul mare cu lapte acru (sau batut?) pe care il punea pe masa, ouale, merele si perele culese din pomii din gradina din spatele casei. Aveau alt gust, nu-i asa? Gust dupa care tanjesc azi si incerc pe cat posibil sa-l regasesc. Hai ca am cam deviat de la subiect, dar asa mi se intampla cand ma napadesc amintirile...:))
Ideea e ca aveam lapte acru in casa si m-am gandit ca bun ar fi daca as face niste cornuri cu el. De data aceasta umplute cu gem. Iata si reteta de cornuri cu gem:

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte acru
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 lingura cu zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50 g unt
  • gem de macese
  • gem de capsuni
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • 1 lingura cu zahar presarat peste cornuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem:

Am amestecat faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Am adaugat untul si laptele acru si am framantat un aluat moale, care nu se lipeste de degete. 

Am lasat aluatul la crescut, avand grija sa fie cald in bucatarie. 

Dupa ce a crescut aluatul, am presarat faina pe blatul de lucru si am intins o foaie din aluat. 

Am decupat-o in patru, dupa care, fiecare bucata am taiat-o in trei. 

Am pus pe fiecare triunghi format gem si am rulat cornurile, dinspre baza triunghiului spre varf. 

Am uns fiecare corn cu galbenus de ou, dupa care am presarat si zahar pe deasupra.

Am mai lasat o vreme cornurile sa se odihneasca, apoi le-am pus la cuptor, cam 30 minute. 

Au iesit rumene, pufoase, numai bune de mancat. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri cu gem de caise