Placinta intinsa a ramas desertul (sau aperitivul) preferat de ani de zile.Printre atatea retete de prajituri,majoritatea cu creme,placinta intinsa a ramas la fel de adorata cum era si pe vremea bunicilor.Pentru a o face, e nevoie de aceeasi rabdare de oetel care o aveau si bunicile noastre.Azi au aparut foile de placinta congelate care reduc din timpul de preparare a placintei.Am incercat si eu,dar nu se compara cu aluatul facut in casa si intins cu multa rabdare pana ajunge ca foita de tigara.Merita sa ne punem rabdarea la incercare pentru rezultatul final.
Si pentru ca e placinta cu branza,iar la provocarea Mistery box challenge de luna aceasta vedeta a fost branza de vaci,particip si cu aceasta reteta la provocare.Gazda de luna aceasta a fost Cristina Pana si a pus in cutie urmatoarele ingrediente: tarate,iaurt,cacao,ciuperci,oua,paste,carne de pui,ardei,ceapa,lapte praf.
Aici http://www.bucataras.ro/retete/placinta-intinsa-cu-dovleac-65805.html am explicat pe indelete modul de preparare si intinderea aluatului.Cu cat aluatul e intins mai subtire,cu atat placinta va fi mai fina.
Cat despre umpluturi,placinta asta e foarte versatila.
Branza se freaca bine cu galbenusul si cu zaharul. Se adauga stafidele si aromele. Aceasta pasta se intinde pe foaia intinsa, se ruleaza si se da la cuptor. Cand e gata se pudreaza cu zahar pudra.
Cu branza telemea
Branza trebuie sa fie un pic mai uscata.Se rade pe toata suprafata foii intinse. Deasupra se presara marar tocat. Se ruleaza si se da la cuptor.
1
La fel de delicioasa este placinta cu varza acra calita.
2
Ca desert se poate umple cu mere, dovleac, nuci, mac, visine, gem