Pariziene cu crema patisera

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Feb 2015 | 6132 vizualizari

 

Am vazut chestiile astea la diana_k si tare mi-au placut......eu am folosit decat 1/2 din cantitati,ca sa nu ne ingrasam...:)))))))

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 25 g drojdie proaspata
  • cca 500-600 g faina si 2-3 linguri pentru infainat blatul de lucru
  • 110 g zahar tos
  • 65 g unt topit
  • 300 ml lapte
  • coaja de la o lamaie
  • Crema patisera
  • 400 ml lapte
  • 125 g zahar brun
  • 2 linguri amidon de la Dr.otker
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 40 g unt
  • 1 plic de finnes bourbon vanilie
  • Pt.uns
  • 1 galbenus de ou
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu crema patisera:

Aluat : Cernem faina intr-un castron,facem o adancitura in mijloc si punem drojdia sfaramata,cu o linurita de zahar si un praf de sare,amestecam cu putin lapte caldut si lasam sa creasca cca 15 min.Dupa ce a crescut adaugam restul de zahar,coaja de lamaie,untul topit si incepem sa amestecam bine,turnand restul de lapte caldut.daca e nevoie mai adaugam faina,aluatul nu trebuie sa fie nici moale,dar nici foarte tare.Se acopera vasul cu un prosop si se las ala crescut cca 1 ora.Dupa ce  a crescut impartim aluatul in 12 bucati.

Crema patisera : cat sta la crescut aluatul ne apucam sa facem crema. Intr-o cratita cu fundul dublu amestecam amidonul cu 100 ml lapte rece. Separat zaharul cu galbenusurile le mixam cateva minute, adaugam restul de lapte  si omogenizam. Turnam mixtul obtinut peste amidon, adaugam si zeama de lamaie si punem cratita pe foc, amestecam pana incepe sa se ingroase. Cand s-a ingrosat tragem cratita de pe foc, adaugam vanilia bourbon, lasam sa se raceasca un pic si apoi incorporam untul, omogenizam bine. Lasam crema sa se raceasca.

Dupa ce am impartit aluatul in 12 bile,intindem fiecare bila,pe jumatate din aluat punem crema iar cealalta jumatate o franjuram,rulam si obtinem o pariziana,se vede mai bine in fotografie cum se procedeaza.Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptorul preincalzit.

Se tin la cuptor cca 20 min,pana incep sa se rumeneasca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu crema patisera" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu crema de vanilie