Plachie de crap

de Irina in Crap / Caras, 2 Mar 2015 | 7176 vizualizari

 

Mult imi place pestele, oricum ar fi el gatit si cam de orice fel. Cu o singura conditie: sa n-aiba oase, aici am o problema. :) Altfel, nu fac nazuri, ca-i tavalit prin malai si prajit, alaturi de un mujdei de usturoi si o mamaliga, sau la gratar alaturi de o salata, ba saramura sau plachie, mmmm, mi-am facut singura pofta. :))
Cum aveam in casa un file de crap, gandul m-a dus imediat la o plachie.
Scuzati calitatea pozelor, dar sunt facute cu telefonul... :)

 

INGREDIENTE

  • 1 file de crap
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • jumatate de ardei galben
  • 4 rosii
  • 5 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper
  • 1 pahar cu vin alb demisec
  • patrunjel
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de crap:

Pestele gata filetat l-am asezat in tava si l-am condimentat cu sare si piper.

Ceapa am taiat-o pestisor, rosiile cuburi, usturoiul felii, iar ardeii bastonase.

In tigaia incinsa am pus putin ulei de masline (nu-mi place sa folosesc mult, sa nu iasa mancarea prea grasa) si ceapa taiata. Am adaugat o ceasca de apa (cam 50 ml, nu e nevoie de mai multa) si am acoperit cu capacul, astfel incat ceapa sa se inabuse, nu sa se prajeasca. 

Cand ceapa a inceput sa se inmoaie am adaugat ardeiul, rosiile si frunzele de dafin, am condimentat cu sare si piper si am lasat sa fiarba legumele in suc propriu. 

Cuptorul e gata incins, asa ca in tava cu pestele am adaugat legumele inabusite, usturoiul si vinul. Nu am programat cuptorul ci am lasat pestele sa se patrunda de arome si sa scada nitel zeama. La final am presarat verdeata tocata marunt pe deasupra, care ii da si gust si culoare. 

Am pus repede si de o mamaliguta, caci "pestele mamaliga prapadeste" si nu mai adaug decat ca ne-am lins degetele, asa buna a fost plachia de crap. 

Daca nu ma credeti, sa va faceti si voi! :))

 

TIPS-URI

1

condimentati plachia cu sare, piper si usturoi atat cat va place;

2

daca o preferati mai iute, puteti adauga in tava cateva rondele de ardei iute sau fulgi de chili, depinde ce aveti in bucatarie;

3

cu cat puneti mai multe legume, cu atat plachia iese mai dulce si cu mai mult sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de crap" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (32)

victoria47 1

05.04.2015, 12:40

ståzi fac aceastå mincare. Super

botcrina 1

05.04.2015, 20:24

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 16:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Plachie de crap, cea mai simpla si delicioasa reteta cu peste