Mult imi place pestele, oricum ar fi el gatit si cam de orice fel. Cu o singura conditie: sa n-aiba oase, aici am o problema. :) Altfel, nu fac nazuri, ca-i tavalit prin malai si prajit, alaturi de un mujdei de usturoi si o mamaliga, sau la gratar alaturi de o salata, ba saramura sau plachie, mmmm, mi-am facut singura pofta. :))
Cum aveam in casa un file de crap, gandul m-a dus imediat la o plachie.
Scuzati calitatea pozelor, dar sunt facute cu telefonul... :)
Pestele gata filetat l-am asezat in tava si l-am condimentat cu sare si piper.
Ceapa am taiat-o pestisor, rosiile cuburi, usturoiul felii, iar ardeii bastonase.
In tigaia incinsa am pus putin ulei de masline (nu-mi place sa folosesc mult, sa nu iasa mancarea prea grasa) si ceapa taiata. Am adaugat o ceasca de apa (cam 50 ml, nu e nevoie de mai multa) si am acoperit cu capacul, astfel incat ceapa sa se inabuse, nu sa se prajeasca.
Cand ceapa a inceput sa se inmoaie am adaugat ardeiul, rosiile si frunzele de dafin, am condimentat cu sare si piper si am lasat sa fiarba legumele in suc propriu.
Cuptorul e gata incins, asa ca in tava cu pestele am adaugat legumele inabusite, usturoiul si vinul. Nu am programat cuptorul ci am lasat pestele sa se patrunda de arome si sa scada nitel zeama. La final am presarat verdeata tocata marunt pe deasupra, care ii da si gust si culoare.
Am pus repede si de o mamaliguta, caci "pestele mamaliga prapadeste" si nu mai adaug decat ca ne-am lins degetele, asa buna a fost plachia de crap.
Daca nu ma credeti, sa va faceti si voi! :))
1
condimentati plachia cu sare, piper si usturoi atat cat va place;
2
daca o preferati mai iute, puteti adauga in tava cateva rondele de ardei iute sau fulgi de chili, depinde ce aveti in bucatarie;
3
cu cat puneti mai multe legume, cu atat plachia iese mai dulce si cu mai mult sos.